Deze yogaoutfits draag je 't liefst de hele dag

Yoga outfits die je de hele dag aanwilt
Yoga outfits die je de hele dag aanwilt

Wat draag je als je een lesje yoga volgt? Yoga-specials.nl weet het: relaxte en fashionable outfits van bijvoorbeeld Filippa K, 10Days, en het Amerikaanse Yoga Democracy. Nu we met Fit & Feelgood met Flavourites helemaal into online sporten en vooral ook yogasessies met Fitchannel.com zijn, besloten we bij Yoga-specials.nl in Leiden langs te gaan voor de nodige adviezen. En jee - we waren aangenaam verrast. Kleding die je de hele dag wel aan wilt! Komt dat even goed uit, met dat thuiswerken :-).

Ja, we zijn dus online aan het sporten met Fitchannel.com. Hoe we zijn gestart lees je hier, hoe het vervolg gaat hier. Ook yogalessen kun je hier online volgen. En echt... lekker joh. Nee, da's niet helemaal waar. Niet liegen. Ik moest echt wel wennen, maar als ik eenmaal aan een sessie begonnen ben, is het echt heel fijn. Ik zal later een uitgebreider verslag doen maar ik kan je alvast vertellen dat het een aanrader is. Maargoed, na een paar sessies vonden Petra en ik dat het tijd was voor een professionaliseringsslag. Een echt fijne yoga-outfit, dus. Liefst iets waar ik op een lazy sunday afternoon lekker in kan rondhobbelen of waar ik tijdens een dagje thuiswerken relaxed in kan werken. Maar wat dan? Het antwoord was snel gevonden. Want ben je op zoek naar een te gekke outfit die ook nog eens goed zit, dan kom je al snel bij Yoga-specials.nl uit. Zoals de naam al zegt: een specialist! Op naar Leiden om de collectie live te bekijken in de winkel (kan overigens ook in de andere vestiging in Haarlem of gewoon lekker online). Soms gaat er immers niets boven even 'live' shoppen. 

Lekker thuis yoga doen in deze relaxte combi
Lekker thuis yoga doen in deze relaxte combi

Voor doorgewinterde yogafanaten maar ook voor starters zoals ik is dit dus echt een top adres. Ik heb in mijn kast namelijk vooral hardloopkleding liggen, en natuurlijk kun je daar ook een yogasessie in doen, maar ik was op zoek naar een meer fashionable outfit. Ik zie yoga niet alleen als een sport, maar echt als lifestyle. Kwam dat even goed uit volgens eigenaresse Nicole. Veel yogakleding is namelijk heel geschikt als relaxoutfit. We zagen zachte tops, soepele shirts en mooie broeken. Ik pakte een taupekleurige broek uit het rek, mijn oog viel er meteen op. Super soepel, licht stofje, een beetje glans. Heel mooi met een witte top, of juist met een zwart shirt. Nicole: "Deze is van Filippa K en komt uit hun soft sportlijn. Die is echt geweldig: het zijn fashionable items in de herkenbare Scandinavische stijl, en heel geschikt voor een yogasessie maar ook om zo overdag te dragen." Daar hou ik van: items die multifunctioneel te dragen zijn. De broek is milieuvriendelijk geproduceerd - Filippa K is transparant over de fabrieken waarmee ze werken en gemaakt in een kwaliteit die lang meegaat. Wel zo duurzaam. Ik trok de broek aan en wist het: hier ga ik voortaan mijn yogasessies in doen! Echt wow, wat een super relaxte broek. Een downward facing dog met een shirt dat omlaag kruipt is niet handig, dus ik wilde ook eindelijk een handige top. Ik paste een mouwloze top met een klein taupe streepje - wát een match met de broek! Kijk, dat bedoel ik dus. Dat je een kledingstuk uit het rek pakt, het past en het meteen een match is.

Leuk hè, zo'n bedrukte legging!
Leuk hè, zo'n bedrukte legging!

Petra was wat langer op zoek. Probeerde basic sets, wisselde kleuren af, maar bleef twijfelen. Totdat ze dacht: 'En nu out-of-the-box'. Oftewel: ze pakte een legging van het Amerikaanse Yoga Democracy uit het rek, shirt in passende tint erbij en wow: dat was het. De legging bleek een schot in de roos. Nicole vertelde hoe ze ze uit de USA haalt, en als een van de weinigen in Nederland verkoopt. "Deze leggings zijn zó populair", vertelde Nicole. "Het leuke is dat je ze ook echt steeds meer ziet in yogascholen." Toegegeven: je moet even durven, zo'n opvallende opdruk, maar je maakt er wel meteen een statement mee. De legging stond Petra geweldig, helemaal met het shirt uit de eigen collectie van Yoga Specials erbij. Extra leuk: de in allerlei prints en kleuren bedrukte leggings zijn duurzaam gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Voor de legging van Petra zijn maar liefst 27,6 PET-flessen uit het milieu verdwenen! Kijk, dát is nou wat ik bedoel met dat yoga echt een lifestyle is in mijn ogen. Daar hoort die duurzame gedachte bij.

Ook leuk: de outfits van 10Days
Ook leuk: de outfits van 10Days

Afgelopen zondag trouwens de hele dag geluierd in deze outfit ;-). Goed hè. Want het is natuurlijk eigenlijk best zonde om kleding alleen maar te dragen op de momenten dat je sport. Dan kom je niet snel aan écht veel draag-uren per kledingstuk en dat vind ik weer niet duurzaam. Nu nog het ritme zien te krijgen in mijn yogasessies. Dat is nog een beetje een ding. Maar hé: de basis is gelegd!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)