Date night? Zo zet je je beste beentje voor!

Date night? Zo zet je je beste beentje voor!
Date night? Zo zet je je beste beentje voor!

Of het nu een eerste afspraakje is of dat jullie elkaar al langer kennen: doe altijd je best als je een date night op de planning hebt staan! Als je alles uit de kast haalt, is de kans op een geslaagde avond immers alleen maar groter. Waar je aan kunt denken? Check onze tips!

Perfecte outfit aan
De eerste indruk is belangrijk! Trek daarom je beste outfit aan, want dit is zo ongeveer het eerste dat iemand van je ziet. Een simpel kloffie volstaat dus niet. Ook niet als je je partner al langer kent: blijf tijdens een date night altijd je best doen voor elkaar. Wat je kunt dragen? Kies natuurlijk iets dat gewoon bij jouw stijl past, maar dan in een extra net jasje. Een polo shirt is een uitstekende keuze – netjes, maar toch casual. Pak uit met een vrolijke kleur, als dit bij je past. Ook T-shirts heren kun je gewoon aan doen, als de fit maar netjes is en er geen kreukels in zitten. Met een mooi overshirt erbij val je net wat meer op. Of trek een goed overhemd aan!

Verzorgde look
Met alleen de kleding ben je er nog niet helemaal. Zorg voor een algehele verzorgde look. Je haar moet goed zitten. Doe voldoende deodorant op, en spuit een luchtje op voor een extra lekkere geur. Controleer of je kleding fraai is, en dus niet versleten. Voor elk kledingstuk is dit belangrijk: denk aan de heren jeans die je draagt. Ga trouwens liever voor een klassieke, nette jeans dan een broek met een verwassen look. Zo’n minimalistische look werkt toch het best om een stijlvolle indruk achter te laten. En draag schone schoenen onder je outfit!

Gastvrij zijn
Wees galant en gastvrij naar je date. Zo voelt de ander zich welkom. Dit zit ‘m in old school regels, zoals het openhouden van deuren en het aanschuiven van een stoel. Maar nog wel belangrijker is om de ander op het gemak te stellen. Geef de ander de ruimte, zowel in gesprek als personal space. Bied altijd iets te drinken aan, en zorg eventueel voor extra’s, zoals snacks.

Goed luisteren
Spreken is zilver, zwijgen is goud. Ook bij een date night gaat dit deels op. Hoewel het de bedoeling is dat je natuurlijk ook aan het woord bent, is het nóg wel belangrijker om goed te luisteren naar degene die tegenover je zit. En daarmee bedoelen we écht luisteren, met aandacht. Als je later in het gesprek nog eens terugkomt op hetgeen wat er eerder is gezegd, scoor je punten. En let erop dat je niet steeds zelf aan het woord bent, want dat kan juist een afknapper zijn.

Originele date night organiseren
Denk trouwens ook na over het soort avond dat je organiseert. Een hapje eten of een film kijken is altijd een prima idee, maar is het niet leuker om er iets originelers van te maken? Ga voor een spelletjesavond, maak een wandeling waarbij je lekkers meeneemt, ga naar een concert of organiseer een kroegentocht: zomaar een paar opties. Schat in wat jouw date tof vindt!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)