Dít is een home hotel.

Een kijkje achter 't scherm bij Jacqueline en Glynn op Mallorca
Een kijkje achter 't scherm bij Jacqueline en Glynn op Mallorca

Warning; als je dit interview leest en daarna besluit om een vakantieweekje te boeken, ben je verslaafd. Met andere woorden, vanaf dat moment zul je elk jaar weer even terug willen, naar je 'familie' op Mallorca. Zo heb ik het zelf ervaren en die ervaring hoor ik van álle andere, eerdere bezoekers. Ze komen allemaal terug!

Vandaag ga ik op bezoek bij de Hollandse Jacqueline die samen met haar geliefde, de Zuid-Afrikaanse Glynn, een groot en oud, vervallen pand heeft omgetoverd tot een waanzinnig mooi home hotel. Op Mallorca dus. En hoe handig, je kunt het hotel zelfs bezoeken per trein. Er rijden 2 treinen op Mallorca en één ervan stopt in het kleine dorpje Lloseta. Vanaf het treinstation loop je door de groene velden naar boven, richting de bergen en halverwege loop je tegen de poort van deze fijne plek aan. Ding-dong en het ijzeren hek naar de parkeerplaats opent. 
Ook al kun je er met de trein komen, een huurauto is toch wel handig als je iets van het eiland wilt zien - Lloseta ligt tenslotte centraal op het eiland. 
Jacqueline komt je vervolgens meteen tegemoet lopen om je aangenaam te verwelkomen. Dat vindt zij heel belangrijk én verklaart volgens mij meteen ook het succes van hun hotel. Je voelt je er erg welkom en thuis. Dit is met recht een home hotel!

Overal waar je kijkt zie je fijn ingerichte hoekjes. Om te relaxen!
Overal waar je kijkt zie je fijn ingerichte hoekjes. Om te relaxen!

The Pink Pepper Tree is omgeven door een grote tuin met ontzettend veel hoekjes waar je hangstoelen of ligbedden treft, afgesloten met planten en bomen. Fijn om je een beetje terug te trekken. Op de meeste dagen zul je Glynn daar ergens in de tuin aantreffen; onlangs zijn er weer een aantal palmbomen geplant vertelt Jacqueline, en Glynn is op dit moment de tomaten aan het verzorgen. Ze willen zoveel mogelijk eten uit de tuin serveren aan de gasten. Het prachtig langgerekte zwembad maakt de tuin tot 'meest geliefde verblijfplaats'.

De binnenplaats met het terras (fruit uit de tuin!)
De binnenplaats met het terras (fruit uit de tuin!)

Jacqueline laat mij als eerste een ruimte zien waar yogamatten op de grond liggen, een grote massagetafel staat en waar het vooral erg licht is. Een ruimte om te mediteren en je in stilte terug te trekken - mocht je daar behoefte aan hebben. Zelfs een douche en wc’s vind je hier, handig zo dicht bij het zwembad. Detail: waar je ook naar het toilet gaat in het hotel (op je eigen kamer, hier of naar het centrale toilet in het hotel), je vindt er handzeep en bodylotion dat speciaal voor The Thepinkpeppertree.com gemaakt is, elke ruimte ruikt dus heerlijk en één ding is zeker: deze geur wil je mee naar huis als sweet memory!

De deur naar de keuken staat altijd open
De deur naar de keuken staat altijd open

Het hotel heeft een soort binnenplaats waar elke ochtend wordt ontbeten en waar je zo’n drie avonden per week kunt eten. Dan kookt Jacqueline de meest verrassende gerechten waarvan je óók de recepten mee naar huis wilt… Terwijl je op het terras zit kun je door de openslaande deuren de keuken zien waar Jacqueline aan het werk is. Je kunt er overigens ook gewoon naar binnen lopen en aan de grote keukentafel aanschuiven of plaats nemen in het knusse restaurant. Maar ja, het is Mallorca, dus doorgaans zit je liever buiten onder de schaduw van het rieten dak.

Oef... zon, blauwe lucht en helemaal niets hoeven...
Oef... zon, blauwe lucht en helemaal niets hoeven...

We lopen nu naar binnen. Mmm… buiten was het fijn maar binnen... Wow! Jacqueline en Glynn hebben er iets prachtigs van gemaakt, zie voor een sfeerimpressie de foto’s. Er is zoveel moois bij elkaar gebruikt voor de aankleding: oude ambachtelijk, geknoopte manden, Deense kunst aan de muur, door Jacqueline zelfgemaakte lampen, artistieke houten meubels van Glynn. Het is super sfeervol en wederom zijn overal hoekjes gecreëerd om lekker te relaxen.

De ingang van het hotel begint meteen al goed!
De ingang van het hotel begint meteen al goed!

En dan naar de kamers natuurlijk. Acht in totaal. De kamers zijn steeds net even iets anders ingericht maar ademen allemaal diezelfde sfeer uit. Super comfortabel en door details verrassend/creatief/grappig en warm. Eigen.

Een bad voor twee personen, prachtig uitzicht...
Een bad voor twee personen, prachtig uitzicht...

Glynn heeft de 'kledingkasten' zelf gemaakt en ook de houten badkamermeubels zijn creaties van zijn hand. Topquality bedden, en het bad is voor twee personen. Persoonlijk ben ik helemaal weg van de regendouches waar je zonder deur zo inloopt. Een mooie rieten mand gevuld met badhanddoeken staat klaar.

Overal zie je de creaties van Glynn terug, zie hier de zelfgemaakte kledingkast!
Overal zie je de creaties van Glynn terug, zie hier de zelfgemaakte kledingkast!

En dan… dan is het dus helemaal aan jou. Je bent hier immers thuis of beter nog: in Thepinkpeppertree.com, híer hoeft helemaal niets. Hoe fijn, de dag beginnen met een bezoek aan de keuken waar een keur aan (gezonde) lekkernijen klaarstaat, op het terras verwend worden door Glynn met een overheerlijke kop koffie of vers sap. Een fijn plekje bij het zwembad uitzoeken totdat ’s avonds de zon verdwijnt. En regelmatig zal Jacqueline even langs lopen om te vragen of alles naar wens is. Heel ongedwongen en relaxed allemaal. Een Spaanse borrel, douchen en aanschuiven voor het diner. Heb je al geboekt?

De keukentafel waar je altijd aan kunt schuiven
De keukentafel waar je altijd aan kunt schuiven

Zoals ik je al waarschuwde, je zult hier vaker terug willen komen. En dat komt absoluut door hoe Glynn en Jacqueline met het hotel en hun gasten omgaan. Ze zijn zichzelf. Lopen niet in een of ander keurslijf maar doen wat ze graag doen; jou verwennen. Hun trots is zien dat jij het naar je zin hebt. En het lijkt voor de gasten alsof ze dat geen enkele moeite kost. Ja, je ziet dat ze continu in de weer zijn: boodschappen doen, koken, aan het werk in de tuin. Maar toch oogt dat heel ontspannen en familiair. Iedereen doet gewoon z’n ding. En dat maakt Thepinkpeppertree.com tot een plek waar je met een gerust hart dat verwengevoel tot je kunt nemen. Verslavend dus.

Jacqueline haar domein, de keuken. Hier samen met Marisol, hun steun en toeverlaat
Jacqueline haar domein, de keuken. Hier samen met Marisol, hun steun en toeverlaat

Dan wil je nu wellicht ook weten hoe deze 'droom voor velen' - een hotel onder de zon, is ontstaan. Jacqueline vertelt: "Eigenlijk was een hotel niet de bedoeling; we zijn overweldigd door het succes". "Drie jaar geleden kwamen wij met de eigenaresse van een groot huis op Mallorca in contact, dat huis stond leeg en werd af en toe verhuurd. Ik werkte destijds als coach en organiseerde workshops. Zo is het idee geboren om op Mallorca speciale retraite-weken en workshops te gaan organiseren. We zijn het gewoon gaan doen en het liep vanaf het begin geweldig. Het is natuurlijk een prachtig eiland waar de zon bijna altijd schijnt en ook het contact met mensen, het verzorgen en verwennen beviel ons beide goed. We zijn daarom op zoek gegaan naar een nog groter huis zodat we meer mensen konden gaan ontvangen en dat werd deze plek. We zijn ruim een jaar bezig geweest om het op te knappen, een gigantisch project, dus dan ben je weer iets heel anders aan het doen", lacht Jacqueline.

En ja, zo is het allemaal begonnen... van dit naar... wow!
En ja, zo is het allemaal begonnen... van dit naar... wow!

"Nog voordat het klaar was ontvingen we al verzoeken van eerdere gasten, zij wilden weer een weekje bij ons boeken maar we hadden nog helemaal geen speciale retraites georganiseerd! En zo is het nog steeds. In plaats van dat we dus speciale retraites organiseren is het een hotel geworden. We zijn dit nog steeds van plan, om ooit weer speciale weken te organiseren maar voor het komende jaar hebben we alweer zoveel boekingen binnen! We blijven in ontwikkeling. Glynn en ik willen graag zelf ook genieten van onze dag en zijn dus altijd op zoek naar hoe iets anders kan als we ergens op uitgekeken zijn, of iets niet zo prettig vinden. Die beweging, niet te veel plannen, maakt ons leven interessant. We zijn super tevreden hier! (zie foto nummer 1!)

Welkom bij The Pink Peppertree
Welkom bij The Pink Peppertree

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)