Brood op de plank

houten planken van Zilverblauw
houten planken van Zilverblauw

Vanuit huis werken is iets wat ik nu al zo’n 6 jaar doe. En ja, het heeft, zoals bij alles, zo zijn voor- en nadelen. Ik ervaar veel voordelen. Wat wel zo is; hoe langer je het doet, hoe meer rituelen erin sluipen. Dat begint al ’s ochtends vroeg…

Ontbijten doe ik namelijk achter de computer. I know, geen beste gewoonte. Vaak krijg ik de vraag of ik ook vanuit bed *hop* achter de Mac kruip. Nee dat niet. Ik sta op, strompel naar de douche, doe mijn lenzen in (elke dag weer een verademing), ik kleed me aan, smeer wat op mijn gezicht en fohn mijn haar. Doe zelfs schoenen aan. Ik kan niet werken met een slaaphoofd en muffe oksels. Doen alsof je ieder moment bezoek kan krijgen werkt voor mij het beste. 

marmeren plank
marmeren plank

Ontbijten is stap twee. Hoewel ik dat dus wel combineer met het checken van de mail is het een belangrijk moment voor me en maak ik vaak iets uitgebreids. Avocado’tje, tomaatje, komkommer en dat soort extra’s staan standaard op het menu. Verse jus ontbreekt ook niet, wekelijks haal ik een voorraad sinaasappels op de markt. Lekker hoor. Ikzelf gebruik de druppel van Zilverblauw als plank. Zo gestyleerd als op de foto ziet het er bij mij meestal niet uit, maar hij is wel supermooi. Ook voor kleine hapjes. Zo heb ik er nog een paar gezocht die ik wel kan waarderen door de vorm, de structuur of het materiaal. De marmeren variant hierboven vind ik bijna te mooi om te gebruiken en zou ik combineren met vaasjes en waxinelichten erop. Of sushi. Maar dan niet als ontbijt.

met sushi best chic!
met sushi best chic!

Gezellig vind ik de kleine retro-varianten met print (betaalbaar ook en vrolijk als cadeau). Hieronder zie je een houten plankenset met kruis. Leuk om naast elkaar te hangen of op het aanrecht te zetten! Of toch gewoon gebruiken. Hmm…

tikkie retro en met leuke print
tikkie retro en met leuke print

Hieronder nog twee varianten. Een met een wat grovere structuur als look en een met een combi van marmer en hout. Welke heeft jouw voorkeur?

plankenset
plankenset

En nog een grote ronde. Deze is er in verschillende kleuren. Zodat we wat te kiezen hebben. En voor een beetje kleur op tafel.

leuk op het aanrecht
leuk op het aanrecht

Uiteraard zag ik ook weer leuke varianten voor kinderen. (bij dezelfde webshop als de retroprints). Ik weet niet of plankjes handig (lees: knoeibestendig) zijn met kinderen, maar ze zijn sowieso su-per leuk. En kinderen knoeien altijd wel. Toch? Anders kun je ze altijd nog als schilderijtjes ophangen.

houten plank
houten plank

Eet smakelijk!

combinatie van hout en marmer
combinatie van hout en marmer
grotere plank met gekleurde rand
grotere plank met gekleurde rand
broodplankjes voor kinderen
broodplankjes voor kinderen

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)