Bolletjeskleden en meer

Bolletjeskleed
Bolletjeskleed

Soms kom ik zo'n webshop tegen die gewoon álles in zich heeft. Een mooie product (of liever: meerdere mooie producten), een goed verhaal en fijne prijzen. Sukhi.nl is zo'n voorbeeldshop. Deze vloerkleden moet je echt eens zien! Ik vergaap me altijd aan deze wereldse kleden. 

Een tijd geleden doken ze ineens op: kleurrijke bolletjeskleden. Gemaakt van vilten bolletjes, zelf samen te stellen en te koop in verschillende vormen en formaten. Echt te gek. En dan vooral omdat je deze bolletjeskleden ook kunt samenstellen met je eigen favoriete kleuren. Met een online tool vink je de bolletjes aan die je in je kleed wilt hebben en hup, jouw persoonlijke kleed wordt voor je gemaakt.

Zelf samenstellen!
Zelf samenstellen!

Nu zou je misschien denken dat in de huidige 'snelle' tijd waarin wij leven, het maken van zo'n kleed volledig geautomatiseerd gaat. Nee, dus. Want juist het persoonlijke verhaal achter Sukhi is de moeite van het lezen waard. De bolletjeskleden worden met de hand gemaakt in Nepal. Denk je eens in: zo'n kleed bestaat uit duizenden vilten bolletjes, die met de hand worden gerold door een vakkundig team in Nepal. Hier lees je precies hoe zo'n kleed tot stand komt. Het is indrukwekkend, vind ik. En als je dan leest en ziet (door de filmpjes op de site) dat alles fair trade wordt geproduceerd, wil je helemáál zo'n prachtig kleed in huis.

Met de hand (en met veel liefde) gemaakt
Met de hand (en met veel liefde) gemaakt

De bolletjeskleden komen dus uit Nepal, maar Sukhi heeft meer. Uit Marokko komen bijvoorbeeld deze mooie Beni Ouarain kleden (ze passen perfect bij mijn lichte interieur!). En dan het verhaal achter deze beauties. Het zijn Berberkleden die gemaakt zijn van ongeverfde schapenwol, vandaar die natuurlijke uitstraling. De geometrische patronen zijn helemaal van nu, maar zo worden deze kleden al eeuwen gemaakt. In het Atlasgebergte in Marokko wonen de Beni Ouarain stammen, die deze kleden maken. Zoals Sukhi zegt: hiermee haal je een authentiek stukje Marokkaans erfgoed in huis. Goed verhaal! Lees hier maar eens hoe zo'n kleed tot stand komt. Volledig met de hand gemaakt, knoopje voor knoopje. En dat van de allerbeste wol waar je voeten zo in wegzakken. Zalig! En omdat de kleden rechtstreeks van de maker komen, zijn ze veel aantrekkelijker geprijsd dan elders, terwijl de makers wél een eerlijk loon krijgen. Zo belangrijk is dat.

Te gek: Beni Ouarian kleden uit Marokko
Te gek: Beni Ouarian kleden uit Marokko

Sukhi heeft ook mooie kleden uit Turkije en India, met net zulke mooie verhalen. Het liefst zou ik langs deze landen trekken om ter plekke een kijkje te komen nemen. Gelukkig helpen de filmpjes en de uitgebreide verhalen van de makers en het concept van Sukhi om deze mooie verhalen naar buiten te brengen! Ik moet heel eerlijk zeggen: mijn huidige vloerkleed in de woonkamer heb ik nog niet heel lang, dus het is nog niet aan vervanging toe. Maar als het moment daar is... Dan wil ik een kleed van Sukhi. Ik zou zeggen: ga er maar even voor zitten, en klik door de verhalen en filmpjes van dit mooie webshopconcept. Wedden dat je dan ook overstag gaat?

reacties op dit blog (1)

02 februari 2017
Nikki -Sukhi.nl
Super leuk geschreven! :D dankjewel! gr, Nikki www.Sukhi.nl
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)