Alles over dames- en herenondergoed

Alles over dames- en herenondergoed
Alles over dames- en herenondergoed

Over ons ondergoed denken we vaak niet na. Toch is er erg veel keus. Goed passend ondergoed is belangrijk. Er is niet zo vervelend als ondergoed dat knelt, of op een andere manier niet lekker zit. Ondergoed kiezen dat goed bij je lichaam past is daarom belangrijk. Hier lees je alles over ondergoed voor dames en voor heren.

Ondergoed voor dames

Slips
Op het gebied van ondergoed is er van alles te krijgen. Je hebt slips, shorts, strings en hipsters. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur als het om ondergoed gaat. Een van de bekendste damesonderbroeken is de slip. Een slip is een broekje zonder pijpjes. Het is de meest gebruikte onderbroek voor dames. Hieronder vind je de populairste dames slips:
Heup slip: Dit is een van de meest gedragen slips van Nederland. De slip komt net tot je heupen. 
Taille slip: De tailleslip wordt hoger gedragen dan de heupslip en zit tot aan je taille. Deze slip zit comfortabel als je een jeans of een rok draagt.
Mini slip: Deze slip zit nog lager dan de heup slip en is handig als je een lage broek draagt en niet wil dat je slip zichtbaar wordt.
Brazilian slip: Deze slip is hoger opgesneden en zorgt ervoor dat je billen beter zichtbaar zijn. Aan de voorkant zijn ze hetzelfde als een normale slip.

Hipsters
Een hipster is een laag uitgesneden broekje. Een hipster komt niet snel boven je broek uit. Hipsters sluiten ook goed aan bij je benen. Er zijn verschillende soorten hipsters. Sommige hipsters bedekken je hele billen, maar je kunt ook kiezen voor een hoger uitgesneden model. Hipsters kun je in allerlei kleuren en printen krijgen. 

Strings
Als je niet wil dat je ondergoed zichtbaar is onder je kleding is een dames string de beste oplossing. Een string is hoog uitgesneden en bedekt de billen niet. De stof verdwijnt tussen de billen, waardoor je deze niet ziet onder je kleding. Dit maakt strings erg populair onder dames. 

Boxershorts
Wil je een onderbroek die erg lekker zit? Dan is een boxershort iets voor je. Vroeger had je alleen boxershorts voor mannen, maar dat is niet meer het geval. Ook voor dames heb je boxershorts. Een boxershort heeft pijpen die tot op je dijbeen komen. Ook boxershorts kun je in allerlei kleuren en prints krijgen. 


Hoe kies je het beste damesondergoed?
Zorg ervoor dat je de juiste maat ondergoed kiest. Ondergoed dat zich spant rond je billen of  knelt in je liezen of bij je buik is niet de bedoeling. Zorg dus dat je je ondergoed in ieder geval niet te klein koopt. Let daarnaast op de kleur. Draag je veel witte kleren, kies dan liever voor een neutrale kleur die je niet ziet onder een witte broek of rok. 

Ondergoed voor mannen

Boxershorts met korte en lange pijpjes
Ook voor mannen heb je verschillende soorten ondergoed. Het meest geliefde ondergoed onder de mannen is de boxershorts. Je hebt ze met lange en met korte pijpjes. Boxershorts met lange pijpjes zijn erg populair. Deze bedekken een groot gedeelte van het bovenbeen. Boxershorts met korte pijpjes worden trunks genoemd. De pijpjes van deze boxershort zijn korter. Deze boxershort zit lager op de heupen en legt het accent op de bovenbenen. Hierdoor lijken de bovenbenen breder. Ideaal voor een man met smalle heupen en benen. Er zijn veel merken boxershorts. Een van de beste merken boxershorts is Tommy Hilfiger underwear.

Wijde boxershorts
Naast boxershorts met korte of lange pijpjes heb je ook de wijde boxershort. Deze onderbroek is perfect als je alles wil laten ademen daar beneden. Een wijde boxershort knelt niet rondom je benen. Een wijde boxershort zit ook erg comfortabel bij warm weer. 

Slip
Ook heren kunnen slips gebruiken. Heb je korte benen dan lijken deze langer en het zaakje wordt goed beschermd.. De slip is geliefd onder gespierde mannen. Heb je brede bovenbenen dan komen deze beter tot hun recht en je hebt geen last van pijpjes die knellen.

String
Met een herenstring is je ondergoed onzichtbaar onder een strakke pantalon. Ook sporters gebruiken dit ondergoed nog wel eens om geen last van hun ondergoed te hebben onder hun sportkleding. 

Hoe kies je het beste herenondergoed?
Voor heren is het nog belangrijker dat ondergoed niet te strak zit, het kan bij heren zelfs leiden tot onvruchtbaarheid. Daarom is het belangrijk om voor ondergoed te kiezen dat voldoende ondersteuning biedt, maar wel genoeg ruimte biedt en niet knelt. Ook het materiaal is van belang. Katoen ademt bijvoorbeeld beter dan synthetische stoffen. 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)