Alle kleine beetjes helpen..

drinkflessen en broodtrommels
drinkflessen en broodtrommels

Ik eet biologisch, probeer vooral lokale producten te kopen en verplaats me waar mogelijk op de fiets of lopend. Tsja, ik ben opgegroeid tentijde van het gat in de ozonlaag en de ‘zure regen’. Ondertussen stapelt zich in onze oceanen een berg plastic afval tot immense proporties op. Als ik foto’s zie van drijvende plastic zakjes en flesjes dan geef ik vooral anderen de schuld. Terwijl ook ik nog veel bewustere keuzes zou kunnen maken. Doe je mee?

Je kan natuurlijk echt niet meer gezien worden met plastic flesjes of tasjes. Ook pakjes drinken en verpakkingen van koekjes en repen zijn erg belastend voor onze wereld. Gelukkig is de keuze reuze als het gaat om leuke drinkflessen en broodtrommels, zowel voor jezelf als voor je (schoolgaande) kind. Denk aan de hippe Dopper, de stoere Sigg of de glazen flessen van Lifefactory. Deze gaan veel langer mee, zijn minder belastend voor het milieu en zijn ook nog eens veilig in gebruik. Je vindt ze allemaal op PuurHip. Hier kun je trouwens terecht voor alles dat je groene hart sneller laat kloppen!

badcapes van biokatoen
badcapes van biokatoen

Bij de productie van ‘gewone’ badproducten, speelgoed en kleding worden veel chemische middelen gebruikt. Tegenwoordig zien we dat er gelukkig steeds meer producten op de markt komen, die puur en veilig zijn. Zowel voor het milieu als voor jouw kind. Toen mijn kindjes nog baby’s waren, vond ik het al heerlijk om mooie zachte spulletjes voor ze te kopen. Voor de tere babyhuid is het helemaal geen gek idee om kleding en badbenodigdheden van biokatoen te kopen, zonder chemische verf en bleekmiddelen.
Ik ben zelf fan van de mooie spulletjes van 4naturalkids. Van mooie omslagdoeken tot leuke speendoekjes. Alles voelt heerlijk zacht aan en wordt met de hand gemaakt. Leuk detail is dat de prints zelf ontworpen zijn en gedrukt op mooie en neutrale kleuren. Je vindt hier ook bijtringen van onbewerkt esdoornhout, helemaal natuurlijk en veilig voor je kleintje. Ook de plankjes voor op de babykamer worden gemaakt van hout uit duurzame bebossing. Hier shop je dus met een goed gevoel!

zachte stoffen
zachte stoffen

Als je net als ik ook graag kinderkleding koopt en het daarnaast ook belangrijk vindt hoe dit geproduceerd is, dan kun je niet om Bambooz heen. Dit is een website die de leukste verantwoorde merken voor je op een rijtje heeft gezet. Hier vind je alleen maar merken die op hun manier goed bezig zijn op het gebied van het milieu en het welzijn van de mens. Ik ben zelf gek op de kleertjes van de (Nederlandse!) merken Noeser en Fresk. Kruippakjes en setjes in zachte stoffen en lieve printjes. Ik houd ervan! De stof blijft zo mooi, dat de kleertjes makkelijk nog een tweede ronde meegaan..of een derde! Hoe duurzaam wil je het hebben?!

vriendjes?
vriendjes?

Ik heb iets met knuffels. Ik kan nog dat gevoel oproepen van vroeger, als ik een nieuwe knuffel had gekregen. Het waren echte vriendjes, waar je tegen praatte en je geheimen mee deelde. In je slaap kwamen ze tot leven. Met vriendjes mochten ze meespelen in het rollenspel. Voor kinderen zijn knuffels erg belangrijk. Ze houden ze vast, sabbelen eraan en ze mogen (moeten!) overal mee naartoe. Ben je nog op zoek naar een origineel (kraam)kadootje of zoek je voor je eigen kind nog een lief knuffelvriendje? Ren dan niet daar de dichtstbijzijnde speelgoedwinkel, maar neem eens een kijkje bij Mapleforesttoys.com. Prachtige, handgemaakte knuffels van bio-katoen. Het zijn echte kunstwerkjes! Deze knuffel zal een vriend voor het leven worden, een vriendschap met een duurzaam karakter..

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)