7 tips voor een geslaagd feestje

7 tips voor een geslaagd feestje
7 tips voor een geslaagd feestje

Creatief kinderpartijtje organiseren? 7 tips voor een geslaagd feestje
Feestje in aantocht! Zeven jaar geleden genoot ik in deze maand nog volop van mijn laatste zwangerschapsweken. Sinds de komst van onze oudste is het gedaan met de rust en zijn we nu elk jaar in februari druk bezig met de voorbereidingen voor haar verjaardag. Verlanglijstje maken, kadootjes kopen, uitnodigingen versturen, een mooie taart regelen, huis versieren, hapjes en drankjes inkopen… En vergeet de gezonde (maar daarom niet minder ‘Instagrammable’) traktaties niet. Want dat traktatiebeleid bestaat helaas niet alleen in de Luizenmoeder. Sinds een paar jaar hoort in dit rijtje ook het organiseren van een kinderpartijtje thuis. Best een pittige klus als je het enigszins origineel wil aanpakken. Het maakt deze koude en grauwe wintermaand voor ons in ieder geval een stuk minder saai. Heb jij binnenkort ook een kinderpartijtje op de planning staan? Hieronder 7 tips ter inspiratie voor een bijzonder feestje: 

Let’s throw a party

1. Wees creatief – over brainstorms & moodboards
Het allerleukst en origineelst is het natuurlijk als je zelf een thema of activiteit bedenkt en daar een feestje omheen bouwt. Organiseer een brainstorm met de aanstaande jarige job en eventueel de rest van het gezin. Allemaal aan de keukentafel, limonade en lekkers erbij, pen en papier in de aanslag en brainstormen maar. Geen idee is te gek. Na een half uurtje over en weer ideeën spuien maken jullie samen een top 3. Slaap er een nachtje over en kies dan samen met je kind jullie favoriet (vergeet de praktische haalbaarheid niet, je moet het jezelf ook niet al te moeilijk maken natuurlijk…). Vervolgens gaan jullie met oude tijdschriften aan de slag om een moodboard te maken of verzamel je inspiratie online in een Pinterest board. Nu is je party concept uitgewerkt en ga je aan de slag met de uitvoering. Have fun!

2. Ken je klassiekers
Lastig om een origineel idee te verzinnen? Een prinsessen- of piratenfeest blijft natuurlijk altijd leuk voor klein grut. Niet echt genderneutraal, maar ach. Nog een paar alternatieven: wat dacht je van een ridder- of superheldenfeest, een disco party of K3 feestje, zeemeerminnenfestijn, brandweer- of astronautenfeestje, Hawaï party, carnavalsfeest of heksenparty? Op internet en in de winkelstraten vind je genoeg materialen voor bijna elk thema dat je kunt bedenken. Passende uitnodigingen knutsel je zelf of bestel je bij een leuke stationery en wenskaarten webshop. Ik noem geen namen, haha.  

3. Pizza party
Een pizza party, dat klinkt toch top? Een feest waarbij de meeste kinderen – en ouders - hun vingers aflikken bij de gedachte alleen al. Deze staat hoog op mijn wishlist, maar ik moet ‘m nog even in de groep (lees: het gezin) gooien. Dit feestthema doet het goed bij meisjes en jongens, en bij zowel kieskeurige als avontuurlijke eters! Op Pinterest staat het bol van de inspiratie voor een smakelijk partijtje. 

4. Handlettering is hot
Door het hele land zijn er talloze plekken waar je een workshop handlettering kunt volgen. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor wat oudere kids heel geschikt. Mirjam de Boer van Handletters.nl geeft in Rijswijk en omgeving handlettering kinderfeestjes voor 8-12 jarigen. Mirjam leert de deelnemertjes verschillende letters en laat hen zelf ook veel letters verzinnen. Spread the word! 

5. Arty farty party
Lekker kliederen met verf, kinderen zijn er gek op. Bij Artwise in Haarlem kun je met grut van 7 jaar en ouder Picasso portretjes gaan schilderen. Tijdens dit feestje nemen de kids een duik in het leven van Picasso en gaan ze aan de slag met een kubistisch zelfportret. Als echte kunstenaars gaan de kleine schilders op zoek naar een creatieve compositie van het voor- en zijaanzicht van hun eigen gezicht. Ze gaan aan de gang met vele kleuren verf met een bont en vrolijk portret als eindresultaat. Superleuk! 

6. Lollies maken
De meeste kinderen zijn dol op snoepjes! Niets leukers en lekkerders dan een workshop lollies maken bij Papabubble in Amsterdam. Eerst volgt een uitleg en demonstratie over het maken van ambachtelijk snoep. Nadat de basis van het snoepgoed is gemaakt, gaan de kinderen zelf aan het werk. Ze mogen zelf de kleuren en smaken kiezen en maken verschillende vormen lolly’s, die ze ook nog zelf mogen versieren. Natuurlijk gaan alle smakelijke creaties aan het einde van de workshop mee naar huis!

7. Bezoek Sjakies uhhh Tony’s chocoladefabriek (nog even geduld a.u.b.)
Chocola is ook zo’n grote kinderfavoriet. Hoe geweldig zou het zijn om de chocoladefabriek van Sjakie eens in het echt te bezoeken? Het duurt nog even, maar over een jaar of drie kan dat. Weliswaar niet die van Sjakie, maar die van Tony (Chocolonely). Want dan opent het fairtrade chocolademerk namelijk zijn eigen chocoladefabriek – met achtbaan!!! – in een prachtig pakhuis aan het Noordzeekanaal bij Zaandam. Hoe cool om daar je feestje te vieren! 

De keuze is reuze
Mocht je er niet uitkomen? Dan kun je altijd nog een kijkje nemen op de site van Kidsproof. Hier vind je echt heel veel leuke opties voor een geslaagd kinderfeestje bij jou in de omgeving. Maak een eigen musical, organiseer een graffiti party of laat ze lekker bouwen tijdens een Lego-feestje, de mogelijkheden zijn eindeloos!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)