5x unieke housewarming cadeaus

Een housewarming cadeau bedenken is leuk, maar vaak ook lastig. Cadeaus voor in huis zoals decoratie kussens en vaasjes zijn natuurlijk erg smaakgevoelig en kan je misschien beter achterwege laten als je niet zeker weet of de ontvanger het item net zo leuk gaat vinden als jij. Hieronder geef ik je daarom een aantal foolproof cadeautips die geheid in de smaak zullen vallen!

Doe eens gek; geef een boompje
Hoe leuk en origineel is dit? Via de website van Geef een boompje kun je een stekje kopen van bijvoorbeeld een mooie perenboom of magnolia, die met een beetje liefde en aandacht zal uitgroeien tot een prachtige grote boom! Op de website vind je maar liefst 12 verschillende boomsoorten, van olijvenboom (die blijven wat kleiner, handig als de tuin niet zo groot is) tot eik. Alle stekjes komen in een mooie verpakking met een tag die je zelf kan personaliseren. Wedden dat niemand zo’n origineel cadeau heeft bedacht?

Feestelijke verwennerij in bad
Hou de ontvanger van het cadeau van lekker relaxen, of kan ze wel wat meer ontspanning gebruiken? (snappen we, na een intensieve verhuizing). Dan zijn deze cocktail crackers van het Engelse merk Bath House (gezien bij de leuke webshop Grin & Beam) wellicht een goed idee. In deze vrolijke verpakking vind je een zakje heerlijk geurend badzout en een lekkere lippenbalsem. De geuren zijn ontzettend feestelijk. Je kunt kiezen uit gin & tonic, mojito of pink fizz.

Magnetische posters
Say what? Magnetische posters! Waar je vroeger nog zo’n joekel van een magneetbord aan de muur moest bevestigen, hang je tegenwoordig gewoon een vrolijke poster aan een haakje! De magnetische posters van Groovy Magnets maken dit mogelijk. Na de verhuizing zijn er ongetwijfeld nog wat muurtjes leeg die opgeleukt mogen worden. Deze magnetische poster hang je met gemak op de muur, en kan daarna helemaal gepersonaliseerd worden met foto’s, kaartjes en briefjes. De poster is blanco verkrijgbaar, maar ook met een schattige kat, een konijn, zebra of giraffe erop.

Warm & knus
Naar mijn mening is een plaid een echte musthave voor in de woonkamer. Een mooie deken brengt gezelligheid en sfeer in de ruimte, én houd je natuurlijk lekker warm in de koude wintermaanden. Heb je wat te besteden, dan kan je op de website van Allerwarmst een prachtig kleed laten maken in een kleur naar keuze. Ook de webshop Homelovv heeft prachtige plaids in mooie neutrale kleuren die in elk interieur passen.

Stel zelf een giftbasket samen
Die mooie fles azijn of die leuke servetjes die je laatst ergens spotte zijn natuurlijk érg leuk om te geven, maar in zijn eentje misschien ook een beetje maf. De oplossing? Een zelf samengestelde giftbasket! Een giftbasket is mijn go-to cadeau voor vriendinnen, mijn zus of ouders. Ik weet wat ze leuk vinden waardoor ik het ultieme cadeau kan samenstellen. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar denk voor een housewarming bijvoorbeeld aan een pakket met etenswaren zoals zakjes met speciale pasta’s, een luxe potje pesto, pijnboompitjes, een zakje basilicumzaadjes om zelf te zaaien, en om het sfeertje helemaal compleet te maken wat tomaten en paprika’s erbij. Of wat dacht je van een pakket voor iemand die voor het eerst op eigen benen gaat staan, gevuld met lekkere geurkaarsen, vrolijke theedoeken, een lekkere grote thee mok, ovenwanten, een fotolijstje met een gezellige foto van jullie samen en kleurrijke servetjes? Verdeel je kleine cadeautjes in een leuk rieten mandje of mooi opbergdoosje, pak hem in met doorzichtig folie, bind een mooie strik eromheen en voilà; je hebt een mooi cadeau waarvan je weet dat de ontvanger zeker gelukkig wordt!

reacties op dit blog (1)

26 september 2016
Marjolijn
Dit is toch wel het allerleukste housewarmingcadeau: ik maak je (hun) huis als wit miniatuur huisje lvan steen voor binnen (op een mosje bij je kerstdorp) met een kaarsje erin of op een paal in de tuin als insectenhuisje www.vihof.nl
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)