5x bijzondere boutiquehotels onder de zon

Chalkidiki
Chalkidiki

Ook zo'n zin om op vakantie te gaan? Heerlijk ertussenuit, even jezelf in een andere wereld onderdompelen. Wij zochten uit waar je de leukste boutiquehotels van Zuid-Europa vindt. Zon en originaliteit gegarandeerd!

Boutiquehotels (ook wel boetiekhotels); wij zijn er dol op. Je kijkt je ogen uit, geniet van elke minuut en komt vol inspiratie terug (lees: gelijk aan de slag in huis!). Heerlijk toch? Maar eerlijk is eerlijk: het is ook best een uitzoekerij om dat ene toffe plekje te vinden. Nu moet ik zeggen dat het wel een hobby van me is; leuke reisbestemmingen uitzoeken. Uren, avonden, bijna dagen kan ik ermee bezig zijn. Dus eh... ik heb wat voorwerk gedaan en vijf echt te gekke boutiquehotels gevonden bij Hotiq, en fijne reiswebsite vol met toffe bestemmingen. Eigenlijk wil je hier álle bestemmingen wel ontdekken. Alles is even goed geselecteerd; allemaal kleinschalige locaties. Geen ketens maar landhuizen, cityhotels en B&B's. En dat alles in zonnige bestemmingen als Griekenland, Italië en Spanje. Hier dus vijf fantastische boutique hotels, laat je inspireren!
.
Chalkidiki

Het Griekse eiland Chalkidiki is prachtig, met witte zandstranden en een azuurblauwe zee. Blue Carpet Luxury Suites heet dit boutique hotel, en echt... hier zou ik wel drie maanden willen verblijven. Die heerlijke strandbedjes in de infinity pool... Het heerlijke eten, de wellness, het interieur... Echt een fantastische locatie als je het mij vraagt. En waarvoor zou jij kiezen: voor zeezicht of voor de suite met privézwembad?

Kreta
Kreta

Kreta
We blijven in Griekenland, en wel op Kreta. Denk nu niet aan massa's toeristen die 's nachts zwalkend over straat gaan want echt: Kreta heeft ook geweldige, intieme, onontdekte plekjes! Dit designhotel Pepi Boutique Hotel is hiervan een goed voorbeeld. Het ziet er zó knus en gezellig uit. Niet groot, wel prachtig. Met zo'n zwembad dat je in je eigen tuin zou willen hebben en ook qua interieur helemaal top. Leuk om te weten: het gebouw is de voormalige basisschool in het stadje Rethymnon. In het hotel vind je een wijn-walhalla. Στην υγειά σας! (euh... proost!).

Puglia
Puglia

Puglia
Nooit geweest, wel hoog genoteerd op mijn wensenlijstje: Puglia, in de 'hak', het zuiden van Italië. Kenmerkend voor Puglia zijn de witte punthuisjes. Het prachtige hotel Masseria Palombara is een kalkstenen boerderij uit de 17e eeuw. Massages, privé jacuzzi, het middeleeuwse stadje Oria binnen tien minuten rij-afstand: dat klinkt allemaal ontzettend fijn. Lijkt me echt héél leuk om hier een keer een vakantie door te brengen!

Sicilië
Sicilië

Sicilië
Al lang op mijn wishlist: Sicilië. Lijkt me zo leuk om hier eens naartoe te gaan! Sowieso vind ik eilanden leuk, maar Sicilië moet toch echt heel mooi zijn. Plannen om hiernaartoe te gaan? Dan is Feudi del Pisciotto een toplocatie. Je verblijft hier op een wijnboerderij, en dat betekent: bubbels bij het ontbijt :-) :-) (meteen boeken dus, haha!). De wijnboerderij is prachtig gerestaureerd met oog voor detail. Zo zit er in de ontbijtruimte een glazen vloer waardoor je zó op de wijnkelders kijkt. Verder vind je hier - hoe kan het ook anders - een proeflokaal, restaurant, een spa en natuurlijk een heerlijk zwembad. Wat moet het heerlijk zijn om hier een paar dagen door te brengen!

Mallorca
Mallorca

Mallorca
Last but not least: ook al zo'n fijne hotspot. Dit boutiquehotel Rural Es Turó lgt op Mallorca in het dorpje Ses Salines. Hier vind je echt prachtige zandstranden met kristhalhelder, lichtblauw water. Het boutiquehotel is heel smaakvol, compleet met zwembad, spa en zelfs een bijbehorende interieurwinkel. Oja, leuk: heb je die boom met de schommelstoelen gezien? In die stijl ziet zo'n beetje het hele hotel eruit! Ahhh... heerlijk hoor. Ik droom gewoon even weg...

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)