5 x de meest populaire kamerplanten van het moment!

Groen in huis!
Groen in huis!

Ik ben dol op kamerplanten! Of nouja, wie is er niet dol op kamerplanten? In tijden dat bladeren van de bomen vallen en we meer thuis zijn dan ooit, krijgen steeds meer mensen de behoefte om meer groen in huis te halen. En via Studio Plant kun je dat heel tof doen! Je bestelt er gemakkelijk je kamerplant online, en je vind er handige informatie en super leuke inspiratie! Scheelt je een bezoek aan die drukke tuincentra en een hoop gezeul en gesjouw met je kamerplant. Om nog maar over de modder op je achterbank te zwijgen.. Ik deel vandaag de vijf meest populaire en toffe kamerplanten van het moment, die je allemaal bij Studio Plant kunt bestellen. Hoera!

 

De bananenplant is de perfecte jungle-plant.
De bananenplant is de perfecte jungle-plant.

Bananenplant 
Het is vast geen verassing dat deze plant op het lijstje staat. De bananenplant is al tijden populair, en laten we wel wezen, dat begrijpen we maar al te goed! Het is geen verlegen plantje dat in een stil hoekje staat. Hij is lekker aanwezig met zijn exotische groene bladeren, maar staat tegelijkertijd ook sierlijk en uniek in huis. Alsof je een kunstwerk in huis hebt staan. De bananenplant heeft veel licht nodig en je geeft hem eens tot twee keer per week water en in de zomer geef je om de twee weken extra plantenvoeding. That's it. En je krijgt er gegarandeerd veel liefde voor terug: de bananenplant groeit snel en kan maximaal twee tot drie meter hoog worden! Haal de tropen in huis met de bananenplant!
Ben je groot fan van grote, groene planten maar wil je geen bananenplant? Studioplant verkoopt ook de Paradijsvogelplant: nóg groter, met rechte, slanke stelen en grote groene bladeren!

Kijk die prachtige bladeren nou eens..
Kijk die prachtige bladeren nou eens..

Calathea
De Calathea is een populaire plant die niet alleen groen in huis brengt. Ze staan bekend om hun paarsrode stelen, en groene bladeren met prachtige patronen en vormen. Er zijn verschillende soorten Calathea, maar ik deel vandaag de Medaillon variant met jullie. Toen ik deze op de site van Studio Plant zag staan werd ik er namelijk op slag verliefd op. De bladeren van deze plant hebben een rondere vorm, met verschillende kleuren groen in een prachtig golf-patroon. De kleuren groen lijken er wel één voor één op geschilderd. Wat een beauty! Maar, beauty comes with a price. De Calathea Medaillon is (zoals alle Calathea) namelijk geen makkelijke plant. De Calathea Medaillon houdt van halfschaduw en kan niet goed tegen direct zonlicht. Je geeft de plant in de zomer twee keer per week kleine beetjes water, en in het voorjaar en de herfst is één keer voldoende. Het besproeien met een plantenspuit is dagelijks nodig omdat de plant van een hoge luchtvochtigheid houdt. Het is dus een perfecte badkamerplant! En het kost misschien iets meer moeite om deze plant te verzorgen, maar dan heb je wel echt een pareltje van een plant in huis!

Vrolijker ga je het bijna niet krijgen. Toch?
Vrolijker ga je het bijna niet krijgen. Toch?

Pannenkoekenplant
De pannenkoekenplant. Wie kent hem niet? Dit is een echte eyecatcher; de bijna perfect ronde, glanzende bladeren op dunne stelen staan dicht op elkaar en geven een speels en bijzonder effect. De plant maakt erg veel scheuten en is daarom perfect als je wil leren stekken. Je kunt ze bij Studio Plant als klein beginnend stekje kopen, maar ook als grote indrukwekkende bos. Wat ook heel leuk is aan de pannenkoekenplant, is dat het een perfecte plant is om op te hangen! De vele scheuten en de ronde bladeren geven als ze hangen een nog speelser effect, als een soort mooie groene ronde dromenvanger. Je geeft de pannenkoekenplant eens per week water en ze groeien het beste met indirect zonlicht. In de zomer geef je ze om de twee weken extra plantenvoeding. Scoor jij ook zo'n hippe pannekoekenplant?

Scoor je eigen wonderplantje!
Scoor je eigen wonderplantje!

Aloë Vera
Een van mijn persoonlijke favorieten is de hippe wonderplant Aloë Vera! Ik vind deze plant zo leuk vanwege de bijna minimalistische vormen, en de pastel-achtige groene kleur. Ik ben fan van alle soorten, maar ben vooral dol op de Aloë Arborescens omdat 'ie een tikkeltje wilder is. De plant is gemakkelijk te verzorgen: je geeft hem eens per maand water en het maakt niet veel uit of je de plant in direct of indirect zonlicht zet. Let wel op dat als je de plant water geeft; je kunt beter iets te weinig water geven dan te veel, de Aloë Vera plant heeft echt niet zo veel water nodig als je denkt! Ook heeft de Aloë Vera Aborescens geen plantenvoeding nodig. Easy peasy, toch? En er is een terechte reden waaorm de Aloë Vera 'wonderplant' genoemd wordt: mensen smeren al jaren de jelly-achtige substantie die zich in de bladeren bevindt op hun (brand)wonden en huid omdat het sap een helende, hydraterende en verkoelende werking op de huid heeft. Een bijzondere kamerplant dus!

Comeback-kid: De Vrouwentong.
Comeback-kid: De Vrouwentong.

Vrouwentong
Als laatste deel ik met jullie de Sansevieria Laurentii; ofwel de Vrouwentong. Deze plant is 'onverwoestbaar' en een echte klassieker die gewoon razend populair blijft. Met zijn lange, platte bladeren met gele rand steelt 'ie de show en vraagt hij je bijna om op een pronkstuk gezet te worden. Het is een vrolijke, sierlijke toevoeging in huis en hij is ook nog eens hartstikke makkelijk te verzorgen. De plant heeft eens per twee weken water nodig (in de winter maar eens in de 6 à 8 weken) en groeit het beste in indirect zonlicht of halfschaduw; maar hij kan ook gewoon tegen direct zonlicht! In de zomer geef je om de twee weken speciale plantenvoeding. Meer heeft hij niet nodig om te shinen in je woonkamer!
Tip: ben jij nou ook weg van deze plant maar zoek je een minder klassieke variant? Kies dan de Zeylanica- of de Mikado-variant!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)