5 tips voor een geslaagd tuinfeest

5 tips voor een geslaagd tuinfeest
5 tips voor een geslaagd tuinfeest

Geef je een tuinfeest? Altijd een beetje spannend, want je weet nooit wat het weer doet. Hoe dan ook, met deze vijf tips wordt jouw tuinfeest een groot succes!

Het is superleuk om een tuinfeest te geven. Al je vrienden gezellig bij elkaar, lekkere hapjes en drankjes... Natuurlijk zie je al snel een zwoele zomeravond voor je en dat is natuurlijk te gek. Maar helaas, zo vaak is het geen warme zomerweer in ons land... Toch kun je ook hier wel degelijk een spetterend zomerfeest geven! We delen de allerbeste tips voor een tuinfeest waarover nog lang wordt nagepraat....

1. Denk aan de buren
Om meteen maar even met een mededeling van huishoudelijke aard te starten: een tuinfeest is alleen leuk als je geen overlast veroorzaakt. Tuurlijk: gelach, muziek en pratende mensen horen erbij en dat mag ook. Maar houd het wel netjes. Licht de buren vantevoren in en breng ze wat leuks. Een flesje wijn bijvoorbeeld, of - ludiek!- oordopjes. Wordt gewaardeerd! Kun je het goed met je buren vinden? Nodig ze uit!

2. Sssssilence disco
Geweldig én stil: een silent disco. Je kunt op allerlei plekken een set huren, die je op je eigen spotify playlist kunt aansluiten. Hilarisch, zeker als je meerdere kanalen gebruikt. Het wordt al snel duidelijk wie naar welke playlist luistert. Succes gegarandeerd!

3. Plan B
Regen? Ai... Het kan je feest aardig bederven. Bedenk vantevoren wat je plan B wordt wanneer het regent. Kun je naar binnen? Heb je partytenten? Kun je de tuin bedekken met een stuk zeil? En bedenk: in ongeveer 92.5% van de tijd regent het níet in ons land. Wow, dat betekent dat het gewoon bijna nooit regent! Kijk, dat betekent dat je wel een feestje durft te geven.

4. Warme kleding
Laat je gasten weten dat ze iets warms meenemen. Heb je het eenmaal koud, dan krijg je het vaak niet meer warm en da's niet fijn. Een lekker behaaglijk vest of sneakers voor als de sandaaltjes te koud worden is wel zo fijn!

5. Candlelight
Plaats op veilige plekken vuurschalen, tuinfakkels en kaarsen. Zó gezelig! Zorg voor een bak met marshmallows, lange stokken en voldoende hout om in de vuurschaal te doen. Let op dat je kiest voor hout dat zo min mogelijk vonken geeft en zorg ervoor dat mensen op veilige afstand blijven. Ultiem sfeerverhogend! Misschien kan er iemand zijn/haar gitaar meenemen...? Zo wordt het een tuinfeest om nooit te vergeten.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)