5 originele tips voor... Curaçao

5 originele tips voor... Curaçao
5 originele tips voor... Curaçao

Een stukje Nederland, maar dan altijd in de zon. Curaçao is een heerlijke, tropische bestemming waar je heerlijk kunt relaxen, nieuwe ervaringen kunt opdoen en zalig kunt eten. Op zoek naar de hidden gems van dit tropische eiland? Wij hebben ze voor je!

Aquafari op Curaçao

Eerste waarschuwing: smeer je in. Met dikke lagen zonnebrandcrème, totdat je wit uitgeslagen over het strand hobbelt. Want serieus: na een uurtje onder de Curaçaose zon ben je subiet veranderd in een gloeiende aardbei. Niet gezond en het kan je vakantie flink vergallen. Dus: zoek de schaduw op, factor 30 op z'n minst (ook 50 is een optie) en zet een petje of hippe strooien hoed op. Zo. Kunnen we? Dan nemen we eerst een duik... onderwater. Want wat zagen we, na de nodige research? De Aquafari. Lijkt ons niet heel geschikt voor claustrofobische types, maar wie wat wil zal wat moeten overwinnen, niet? Met zo'n Aquafari maak je een, tja, safari onder water. Op een knalgele scooter welteverstaan, zodat Nemo en Dory een soort grote gele vriend in jou zien en nieuwsgierig om je heen zullen zwermen. Klinkt misschien wat surrealistisch en dat is het ook. En wat ons betreft juist daarom zo tof om mee te maken.

Tof: maak een aquafari onder water!
Tof: maak een aquafari onder water!

Varkens op het strand

Het gemakkelijkst is 't trouwens om je vliegtickets naar Curaçao met KLM te boeken. De vluchttijden zijn ideaal en je vliegt rechtsrreeks. Zo kom je uitgerust aan! En dat is wel zop fijn, want dan kun je je meteen onderdompelen in de tropische sferen van het eiland. Een stukje Holland, maar dan wel een stuk kleurrijker dan ons eigen kikkerlandje. Kijk die huizen in knalblauw, felroze en tropisch geel. Je wordt er acuut vrolijk van. Waar je ook vrolijk van wordt is het strand Playa Porto Marie. Hier huizen twee varkentjes, die houden van lekker chillen in de zon. Superleuk. Let op: je mag ze niet voeren (dus ook echt niet doen, is niet goed voor ze) en zwemmen met ze zoals je op de Bahama's kunt doen (je kent die foto's van zwemmende varkentjes wel) zit er ook meestal niet in, maar lekker samen in het zonnetje genieten is ook leuk, toch? Ze vinden het heerlijk om lekker verkoeling te zoeken in de branding. Té grappig.

Aloë Vera Plantage

Ben je verbrand, heb je jeuk of een geïrriteerde huid? Aloë Vera is een wonderplant. Laat deze nou welig tieren op Curaçao. Leuke doe-tip: bezoek de Aloë Vera Plantage. Je krijgt een rondleiding over de plantage door dushi Carmen en leert alles over deze geneeskrachtige plant. Fijn om te weten: de plantage is geheel ecologisch. Wedden dat je met minimaal een fles Aloë Vera of potten crème naar huis gaat?

Paradijselijke baai

Pssst... Google even op Playa Gipy en je hebt een waar stukje paradijs gevonden. Dit is een van de allermooiste baaien van het eiland. Heb je het pad naar deze baai vroeg in de ochtend bewandeld, dan heb je kans dat je hier als enige bent. Wow. 

Gekleurde huizen

Je huis wit of grijs schilderen? Verboden op Curacao! Echt waar! Vooral in Willemstad zie je aan één stuk door gekleurde huizen. Tip: ga 's ochtends vroeg op pad om de mensenmassa's voor te zijn en schiet de mooiste foto's in het vroege ochtendlicht. Ge-wel-dig.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)