4x Europese steden die bekend staan om hun lekkere eten

4x Europese steden die bekend staan om hun lekkere eten
4x Europese steden die bekend staan om hun lekkere eten

Als je op vakantie bent, krijg je de kans om de cultuur van je vakantieland te proeven. Letterlijk proeven, want je gaat waarschijnlijk erg veel lekkere dingen nuttigen. Als je van reizen en van eten houdt, heb je het juiste artikel aangeklikt. In dit artikel zetten we vier Europese vakantiebestemmingen op een rij die perfect zijn voor de mensen die van lekker eten houden.

Op vakantie in eigen land
De eerste stad die je kunt bezoeken is lekker dicht bij huis: we hebben het dan natuurlijk over Amsterdam. Nederland is vrij klein, dus zelfs als je aan de andere kant van het land woont, sta je zo in onze geliefde hoofdstad. Er zitten wel meer dan 25 restaurants met minimaal één Michelinster in onze prachtige hoofdstad. Wanneer ga jij eens langs om één van deze restaurants uit te proberen? 

Ontdek de Spaanse cultuur
Als je in de gelegenheid bent om wat verder te reizen, zouden we je aanraden om Valencia eens te bezoeken. Je zult hier een stuk meer vinden dan alleen maar lekker eten. Je kunt lekker bruin worden aan het strand en genieten van de Spaanse cultuur. Het leuke aan Valencia is dat er leuke foodfestivals zijn. Hier kun je de Spaanse gerechten tegen een betaalbare prijs uitproberen. Dit is dus een echte aanrader voor de mensen die lekker willen eten tijdens hun vakantie. 

Dineer met mooi uitzicht in Gent
Gent is weer zo’n stad die best wel dichtbij ligt. Met een intercity sta je in een mum van tijd aan de andere kant van de grens. Doordat de meeste Europese toeristen naar andere Belgische steden zoals Brugge of Brussel trekken, zul je niet zo snel het gevoel krijgen dat je op een toeristische hotspot bent beland. Je kunt heerlijk dineren in de restaurants Gent. Hoe je uitzicht eruitziet, kies je zelf: kijk je liever uit op de stad of wil je genieten van de gezellige Grasbrug terwijl je aan het eten bent? 

Ontbijt of brunch in Berlijn
Veel hotels bieden de mogelijkheid om te ontbijten bij het bijbehorende restaurant. Wanneer je ervoor kiest om Berlijn te bezoeken, willen we je aanraden om niet bij het hotel te ontbijten. Een hotel kan wel € 15,- voor een ontbijt vragen. Toch hoef je er niet zo veel aan uit te geven: er heerst namelijk een ontbijtcultuur in de stad. Door de ontbijtcultuur is Berlijn gevuld met gezellige koffietentjes en restaurants waar je voor minder dan € 15,- heerlijk kunt ontbijten! Je kunt – als je dat wilt – zelfs lekker uitslapen: veel restaurants bieden hun ontbijtmenu tot 15:00 of 16:00 uur aan.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)