3x wooninspiratie voor woonkamers, wandplanken en plankdragers

Met een beetje creativiteit zijn niet alleen planken zijn geschikt als wandplanken
Met een beetje creativiteit zijn niet alleen planken zijn geschikt als wandplanken

Waar denk jij als eerst aan als je toe bent aan iets nieuws voor je woonkamer? Grote kans dat dat niet over het toevoegen van wandplanken en passende plankdragers gaat. Dat is erg zonde, omdat naast dat wandplanken erg praktisch zijn als het gaat over extra opbergruimte, het ook nog eens kan zorgen voor net dat beetje extra voor je interieur. Dat kan door het design van de planken die je gebruikt, door wat je op de planken zet maar ook door de keuze van het ontwerp van je plankdragers. En zoals je al wel kan raden, wordt vooral dat laatste het vaakst vergeten.

Soorten wandplanken
Afhankelijk van je eigen interieur en wensen, zijn er een hoop verschillende soorten wandplanken beschikbaar die je kan gebruiken. Misschien de meest bekende voorbeelden hiervan zijn eenvoudige zwarte of witte planken die je als het ware 'onzichtbaar' aan je muur kan hangen. In principe kan je dit overigens met elk soort wandplank doen, door een blinde plankdrager te gebruiken. Plankdragers bevestig je aan je muur, en dragen dus letterlijk je plank. Een blinde plankdrager zie je niet, doordat het eigenlijk een pin is die vanaf de muur door je plank heen steekt. Natuurlijk kun je dit met allerlei soorten planken doen. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan houten planken, die je ruimte zo een natuurlijk tintje geven. Hiernaast heb je ook andere soorten wandplanken die vaak al zelf aan de muur te bevestigen zijn. Een nadeel voor sommigen van dit soort wandplanken is dat het er minder mooi uit ziet, juist door dit soort bevestigingen. Als alternatief voor wandplanken, kun je daarnaast ook denken aan wandkastjes. Deze zijn ook praktisch omdat ze geen ruimte op de vloer innemen en dus vooral geschikt voor kleinere ruimtes.

Wandplanken met passende plankdragers zijn een goed alternatief voor kasten, vooral als je weinig ruimte tot je beschikking hebt
Wandplanken met passende plankdragers zijn een goed alternatief voor kasten, vooral als je weinig ruimte tot je beschikking hebt

Industriële planken
Wat steeds meer terug komt in ons interieur en een echte woontrend van de laatste tijd is, is de industriële look. Deze look wordt vaak gekenmerkt door zwart of donker gekleurd metaal gecombineerd met een groffe houtlook. Deze combinatie zien we vaak terug komen in salontafels, eettafels en kasten. Om je woonkamer compleet te maken, heb je hiervoor niet per see een kast nodig. Een wandplank met een industriële look kan je ook zelf creëren door middel van een plank in de houtkleur van je keuze te combineren met een industriële plankdrager of een ander soort zwarte metalen plankdrager.

Dankzij een blinde plankdrager lijkt het net alsof je plank los tegen de muur zit
Dankzij een blinde plankdrager lijkt het net alsof je plank los tegen de muur zit

Combineren van planken: met plankdragers of zonder
Gelukkig hoef je je niet tot een keuze te beperken als het aankomt op wandplanken. Je kunt er altijd voor kiezen om verschillende planken in dezelfde stijl op te hangen. Een manier om dit te doen is bijvoorbeeld door dezelfde planken recht onder elkaar te hangen zodat het meer weg heeft van een soort hangende kast. Een andere manier om meerdere wandplanken op te hangen is door ze op naast elkaar te hangen. Dit kan je op dezelfde hoogte doen, of juist in verschillende hoogtes om een speels effect te creëren. Tenslotte maakt de keuze van je plankdragers ook veel uit voor het totaalplaatje. Of je nu kiest voor een blinde plankdrager, industriële plankdrager of zelfs een leren plankdrager, ze geven allemaal verschillende accenten aan je ruimte.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)