3 handige cursussen als je in de horeca werkt

3 handige cursussen als je in de horeca werkt
3 handige cursussen als je in de horeca werkt

Werken in de horeca klinkt misschien eenvoudig, maar dat is het allerminst. Je bent gedurende de dag met diensten en producten bezig, maar ook met mensen. Elk mens is anders en wil graag op een nette manier behandeld worden. Je moet daarom in een horecazaak, tijdens het werken, altijd de ultieme service verlenen.

Met andere woorden: het werken in de horeca is niet zo makkelijk als het wellicht klinkt. Je moet van veel zaken op de hoogte zijn en je moet over de nodige skills beschikken. Belangrijk daarbij is ook dat je je skills gaandeweg weet te verbeteren. Dát doe je sowieso door onderstaande drie handige cursussen te volgen.

Hygiëne cursus
Sinds de coronapandemie is hygiëne nog belangrijker geworden. Niet alleen in het dagelijks leven, maar ook in een horecagelegenheid. Alleen al daarom is het aan te raden om een hygiëne cursus te volgen.

Met zo’n cursus leer je precies op welke manier je hygiënisch kunt werken. Zo is het belangrijk dat je de tafeltjes regelmatig goed afneemt, dat de vaat goed gewassen wordt en dat het restaurant zelf netjes wordt schoonmaakt. Op dit gebied kunnen een hoop horecazaken nog winst behalen.

Sociale hygiëne cursus
Niet alleen een hygiëne cursus is aan te raden, maar ook een sociale hygiëne cursus. Bij sociale hygiëne draait het om allerlei verschillende aspecten. In deze cursus leer je dan ook alles over alcohol in de horeca, over drugsgebruik in de horeca en over de wetgeving met betrekking tot gokken.

Verder leer je alles over de reguliere wet- en regelgeving. Je leert bijvoorbeeld waar een horecatent zich aan moet houden en wat de arbeidswetgeving precies inhoudt. Ook krijg je veel handige tips met betrekking tot gastvrijheid. Als je je gasten nóg beter wilt bedienen, is deze cursus oprecht aan te raden. Wil je van je bedrijf een erkend leerbedrijf maken, kijk dan eens naar de cursus SVH leermeester.

Culinaire cursus
Werk je bijvoorbeeld in een restaurant? Dan is het aan te raden om een culinaire cursus te volgen. In zo’n cursus leer je alles over smaaksensatie, over het combineren van eten en drinken en over het verbeteren van de beleving in het restaurant.

Met zo’n cursus kun je je ook richten op een specifiek onderwerp. Zo bestaan er speciale wijncursussen. Met zo’n cursus leer je precies hoe je wijn in moet schenken, wat de etiquetten zijn en hoe je de juiste wijn aan je gasten aan kunt raden. Dit komt aan op productkennis, maar ook op het combineren van wijnen met gerechten. Dit leer je allemaal tijdens een dergelijke wijncursus.

Maar, er bestaan meerdere soorten culinaire cursussen. Feit is dat je altijd iets aan een culinaire cursus hebt. Ongeacht waar de focus op ligt bij de cursus.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)