10x series om te bingewatchen: de hidden gems van Netflix

Maniac
Maniac

Het is weekend, dus tijd voor ontspanning. Zet alvast een grote kop koffie, thee of een fles wijn klaar. Pak je lekkerste en zachtste deken erbij, zet je tv op standje Netflix en jezelf op standje relax, want deze series wil je in één keer uitkijken. Het gaat bij Flavourites niet om de grote jongens, maar om de hidden gems. En dat geldt dus ook voor series op Netflix!

 

Zo fijn om gewoon eens een hele dag lekker te kunnen bingewatchen. Misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb geen kinderen, woon niet samen en heb geen huisdier dat elke dag verzorgd moet worden. Dus stuur je lief op avontuur met de kids en doe alsof je het piepje van de wasmachine of vaatwasser niet hoort en kom maar op met die serie!
.
Maniac
In deze verslavende serie draait het allemaal om een mysterieuze farmaceutische proef voor een medicijn dat - zonder enige complicaties of bijwerkingen - al je problemen permanent zal oplossen. Wie trapt daar nou in vredesnaam in??? Nou, Owen (Jonah Hill) en Annie (Emma Stone) dus. Uiteraard gaat dat niet zoals ze gehoopt hadden. Het enige nadeel van de serie: er is maar één seizoen en daar blijft het bij. Ik heb je alvast gewaarschuwd.
.
Alias Grace
Je wordt voor moord veroordeeld, maar hebt zelf geen idee of dat terecht is. Al je herinneringen zijn compleet verdwenen. Dat overkwam Grace Marks, een Iers-Canadees dienstmeisje uit 1843. Mensen geloofden in haar onschuld en er werd zelfs een psychiater ingehuurd om haar te interviewen. De serie volgt hun gesprekken en langzaam maar zeker herinnert Grace zich weer wat er is gebeurd… Is ze schuldig of niet?

Outlander
Outlander

Outlander
Zou tijdreizen bestaan? Een vraag die weleens door mijn hoofd spookt. Er bestaan oude foto’s waarop een man te zien is die sneakers van Nike draagt. Waarschijnlijk photoshop, maar het zou zo gaaf zijn. Misschien loopt er nu wel iemand op de wereld uit het jaar 6067 – je weet het niet. De serie Outlander volgt het verhaal van Claire Randall, een getrouwde oorlogsverpleegster uit 1945. Ze belandt op mysterieuze wijze in het jaar 1743. Daar komt haar leven meteen in gevaar en wordt ze gedwongen om met iemand te trouwen. Alleen is ze dus ook al getrouwd met iemand anders…in 1945!! Enorm spannende serie die een leuk kijkje geeft in het leven zoals dat 250 jaar geleden was.
.
Lovesick
Weleens een soa gehad? Ik heb altijd last van een vette koortslip wanneer mijn immuunsysteem spontaan een dagje vrij neemt, maar gelukkig heb ik nog nooit iets anders onder de eh, leden gehad. Anyway, in deze serie draait het dus om een soa. Wanneer Dylan erachter komt dat hij een soa heeft, gaat hij alle vrouwen waarmee hij het bed heeft gedeeld opzoeken, om het ze persoonlijk te vertellen. Dat wordt lachen!

Anne with an E
Anne with an E

Anne with an E
Anne, een wees met enorme rugzak, is net even anders dan de rest. Ze wordt geadopteerd door een ietwat apart stel dat eigenlijk een jongen wilde. Het verhaal speelt zich af op Green Gables in het conservatieve Avonlea. Het begint dus allemaal nogal moeizaam, maar dan krijgt Anne een vriendin voor het leven en langzaamaan beginnen de mensen haar te mogen. Ze is alleen nog steeds niet van plan om zich te houden aan de geldende regels. Vooral het feit dat ze opgevoed wordt om later een goede echtgenote te worden bevalt haar niet. En dan betrapt ze zichzelf op het vinden van liefde… Lekker bezig Anne.
.
Bodyguard
Een knappe man die een knappe en héél belangrijke vrouw moet beschermen, namelijk de minister van Buitenlandse Zaken, Julia Montague. Klein detail: hij háát haar politieke standpunten. Bodyguard Budd is in tweestrijd tussen zijn plicht en overtuigingen. Kiest hij ervoor om haar daadwerkelijk veilig te houden of laat hij af en toe een kogel vliegen. ‘Oeps’. Een beetje vergelijkbaar met die ene persoon die je eigenlijk wel achter het behang wilt plakken, maar ja, je móet altijd aardig blijven.

The Alienist
The Alienist

The Alienist
Als je een zwakke plek hebt voor misdaad, dan is The Alienist een absolute aanrader. Eind negentiende eeuw loopt er een seriemoordenaar rond in New York. Een nieuw aangestelde politiecommissaris roept een psycholoog en een kranten illustrator op om het onderzoek in het geheim uit te voeren. Ook krijgen ze gezelschap van een powervrouw genaamd Sara. Zij is lekker eigenwijs en vastbesloten om de eerste vrouwelijke rechercheur van de stad te worden.
.
Atypical
Mijn tienerjaren waren niet de makkelijkste en ik heb een aardig rugzakje gevuld, maar gelukkig ben ik niet de enige. Ook Sams tienerjaren zijn niet makkelijk, want hij is een achttienjarige man met autisme. Sam wil ook gewoon een vriendin en onafhankelijk leven, net als de meeste tieners. De rest van zijn familie moet daar maar mee dealen, terwijl ze ook nog hun eigen persoonlijke problemen hebben. Met humor en vele emoties reist Sam naar zelfontdekking. Het centrale thema is: wat betekent het eigenlijk om normaal te zijn?

Unbelievable
Unbelievable

Unbelievable
Waarschuwing: dit verhaal is heftig én waargebeurd. De serie volgt het verhaal van Marie, slachtoffer van een verkrachting. Maar helemaal niemand gelooft haar. Een paar jaar later bewijst ze samen met twee vrouwelijke detectives het tegendeel. Maar, krijgen ze de dader te pakken? Ik kan me voorstellen dat veel vrouwen hier bang voor zijn, dat niemand je gelooft. Sommigen vertellen daarom niet eens wat hun is overkomen, stoppen het zo in de doofpot. Terwijl het zo ontzettend belangrijk is om er met iemand over te praten. Heel aangrijpend, deze serie zet je zeker aan het denken.

Dead To Me
Dead To Me

Dead to me
Niet iedereen is fan van deze serie (zoals onze Petra bijvoorbeeld), maar ik heb deze tóch in het rijtje gezet. Nadat ik het eerste seizoen had uitgekeken, kon ik er niet meer over ophouden - ook na de tweede ronde niet. Seizoen twee was óók helemaal goedgekeurd en de derde is onderweg! Maar goed, het gaat dus over een stel vrouwen die elkaar op een bijzondere wijze ontmoeten. Ze worden beste vriendinnen, maar eentje is niet helemaal eerlijk… Een hilarische comedy met twee ontzettend goede actrices.
.
Wacht niet te lang met kijken, want het zou zomaar kunnen dat Netflix ze eraf haalt nét wanneer jij je serie wilt bingewatchen...
.
Nog meer inspiratie nodig? Check onze andere filmblogs: ‘10x meest romantische films’ en ‘Zin in een beetje feelgood? 10 filmtips!’. 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)