Glamping to the max bij Dutchen’s Erfgoedpark De Hoop

Glamping in een safari lodge van Dutchen's Erfgoedpark De Hoop in Uitgeest
Glamping in een safari lodge van Dutchen's Erfgoedpark De Hoop in Uitgeest

Afgelopen Pinksterweekend ging Dutchen’s nieuwste vakantiepark Erfgoedpark De Hoop in het Noord-Hollandse Uitgeest open voor gasten. Flavourites’ Petra nam man en kids mee op sleeptouw en ging proefslapen in een luxe safari-lodge en ontdekte het park en de omgeving.

 

Wat een heerlijk vooruitzicht: een extra lang weekend vanwege Pinksteren doorbrengen in een spiksplinternieuw vakantiepark aan de oever van het Uitgeestermeer. De 6-persoons safaritent waarin wij met z’n vieren zouden logeren zag er op de website al veelbelovend uit -er werd hier thuis met name uitgekeken naar de hoge bedstee- en we hadden volop buitenactiviteiten gepland. Totdat ik het weerbericht zag: regen, regen en nog eens regen. En wind, veel wind. Je snapt dat ik mij als non-kampeerder toch wel een beetje zorgen begon te maken. Daar hadden man en kinderen geen last van, die zagen geen enkel bezwaar om drie nachten in een safari-tent te kruipen!

Favoriet bij de kinderen: de bedstee!
Favoriet bij de kinderen: de bedstee!

En wat voor een safari-tent! Wow, zo groot en gaaf! Buiten op het overdekte terras staan aan de ene kant een robuuste houten tafel met twee banken waar je met gemak met z’n zessen aan kunt zitten. Aan de andere kant hangt een ingebouwde bank om lekker op te relaxen. En als je vanaf het terras door de deur -yep, een echte deur- naar binnen gaat, heb je totaal niet het idee dat je een tent binnenstapt. Wat een ruimte! Hoog, breed en ingericht met hetzelfde robuuste hout als buiten. Het is net alsof je in een chalet bent. We hebben een ruime eethoek, een knus zithoekje, een keukenblok en tadaa, een bedstee! Super leuk, en die wordt uiteraard meteen geclaimd door de kinderen. Er zijn nog twee slaapkamers, waarvan er één een stapelbed heeft en de ander een hemelbed. Tussen de slaapkamers zit een badkamer met douche en toilet. Opbergruimte is er ook voldoende, vooral onder de bedstee (al is dat natuurlijk ook een hele leuke ruimte om als hut te gebruiken).

Luxe extra's: verzorgingsproducten van Marie Stella Maris en biologische thee en koffiecups
Luxe extra's: verzorgingsproducten van Marie Stella Maris en biologische thee en koffiecups

Tot zover de praktische informatie, nu de interessante extra’s. Ik word er altijd heel erg blij van als de eigenaar van een vakantiehuis aandacht heeft voor detail. Kraakhelder beddengoed en mooi opgemaakte bedden, frisse fluffy handdoeken, genoeg spullen in de volledig ingerichte keuken, lekkere kussens voor de buitenmeubels, fijne verlichting, voldoende stopcontacten. Check check check, allemaal aanwezig hier. Extra sympathiek vond ik het welkomstpakket met een flesje olijfolie, zeezout, een zakje chips, dropjes en biologische thee en koffiecups van De Koffiejongens. En in de badkamer stonden twee heerlijke flessen shampoo en bodywash van Marie Stella Maris. Deze luxe safaritent of chalet of lodge of hoe je het ook wilt noemen verdient absoluut het label Glamping!
.
Die eerste nacht bewees onze lodge overigens dat ie prima tegen een stootje kan, want wat heeft het geregend en gestormd! Maakte het logeren wel extra avontuurlijk. En hoewel het het hele weekend niet warmer is geworden dan 14 graden, hebben we het niet koud gehad. Het was echt aangenaam in de tent, zeker met een beetje hulp van de verwarming en de heerlijke dekbedden.

In de omgeving van Erfgoedpark De Hoop kun je heerlijk wandelen of het water op
In de omgeving van Erfgoedpark De Hoop kun je heerlijk wandelen of het water op

Dit kleinschalige en charmante park ligt op vijf minuten van de snelweg, verscholen tussen het riet en de polders van Uitgeest, met aan de ene kant het Uitgeestermeer waar er volop werd gewindsurft en geflyboard toen wij er waren. Je kunt ook een bootje of kano huren of lekker gaan suppen. En heb je een eigen boot? Die leg je aan bij de aanlegsteiger van het park of in de naastgelegen jachthaven. Aan de andere kant van het park is een openbaar zwemwater, het Zwaansmeer, met een heerlijk strandje. Super leuk om hier op een warme dag af te koelen en te spelen op het strand. Hier is ook een groot gras/voetbalveld en een lange kabelbaan voor nog meer buitenspeelplezier.

En speelplezier is er genoeg op het park! Heel leuk is dat de twee velden waarop de safarilodges zich bevinden in een soort hoefijzer vorm staan, met in het midden een grote speelruimte van gras en zand met daarop een groot houten speeltoestel, inclusief schommels en glijbaan. Geen probleem om ze dan naar buiten te krijgen, zelfs als het regent! En op een zonnige dag gaan jullie lekker met een Nespresso op de buitenbank zitten met een boekje erbij. Vlak bij de kids, op je eigen terras, heerlijk toch.
.
Behalve de speelplekken bij de lodges is er nog een grotere natuurspeeltuin op het park en die ligt heel handig naast de molen waar je ook ijsjes, drankjes en wat lekkers kunt halen. Buiten staan grote picknicktafels voor niet mee-spelende ouders terwijl de kinderen naar hartelust kunnen klimmen en klauteren. Die van ons zagen er meteen een uitdagend circuit in, dat we dan ook steeds mochten timen. Heel fijn overigens dat het park auto-vrij is, wel zo veilig voor rondrennende kinderen. Je komt hoogstens een bolderkar tegen waarmee gasten vanaf de parkeerplaats de bagage naar de accommodatie brengen.

Meespelen of relaxen op  het terras?
Meespelen of relaxen op het terras?

Genoeg te beleven dus op het park, je kunt je hier echt prima vermaken. Maar onder meer vanwege het wisselvallige weer, en omdat we toch in de buurt waren, zijn wij er op uitgetrokken. Geïnspireerd door de verhalen van Flavourites’ gastblogger Simoon zijn we naar het mooie Alkmaar gegaan, kwartiertje rijden vanaf Uitgeest. Eerst even thrift shopping aan de recycle boulevard (echt een aanrader) en van daaruit naar het oude centrum met mooie historische panden, fijne terrassen en leuke kleine straatjes met unieke winkeltjes. Wat een ontzettende leuke stad!

Upcycle-kunst en een plantenasiel bij Rataplan in Alkmaar
Upcycle-kunst en een plantenasiel bij Rataplan in Alkmaar

Zondag voelde ik me écht toerist in eigen land en bezochten we de Zaanse Schans. Shame on us, maar we waren hier nog nooit geweest. Misschien afgeschrikt door de drommen buitenlandse toeristen die hier altijd rondlopen? Hoe dan ook, het was er nu gezellig druk met vrijwel alleen maar bezoekers uit Nederland. Erg leuk om dit stukje cultureel erfgoed te ervaren, met al die molens en super pittoreske oude woningen. Ik snap wel waarom dit stukje oud-Hollandse geschiedenis zo populair is bij toeristen uit het buitenland. En leuk als je logeert op Erfgoedpark De Hoop, je bent er in een kwartiertje!

Wij waren een dagje toerist in eigen land op de Zaanse Schans
Wij waren een dagje toerist in eigen land op de Zaanse Schans

Eindoordeel over Dutchen’s Ergoedpark De Hoop: het is een mooi aangelegd en charmant park, dat natuurlijk opgaat in de waterrijke omgeving. Ik denk dat het met name leuk is voor mensen met kinderen in de leeftijd tot een jaar of 10, misschien iets ouder als je echt voor het watersporten komt. Je vindt alles wat je nodig hebt in de oude dorpskern van Uitgeest, op 5 minuutjes rijden. Cultuur is er volop te vinden binnen een half uurtje rijden. En wil je wandelen, fietsen of op een andere manier actief zijn, dan kun je zo vanuit je lodge starten. Ons eindoordeel over Erfgoedpark De Hoop: op en top glamping in een fantastich park!

Mooie oude Zaanse huisjes op de Zaanse Schans
Mooie oude Zaanse huisjes op de Zaanse Schans

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)