Deze 5 trendkleuren worden hot deze zomer

Pantone 18-1564 'Poinciana' - een indrukwekkend verwarmd rood dat een dramatisch statement maakt.
Pantone 18-1564 'Poinciana' - een indrukwekkend verwarmd rood dat een dramatisch statement maakt.

Wat zijn de trendkleuren voor de lente- en zomermode van 2022? Wij doken in de nieuwste modecollecties en hebben de meest opvallende trends op een rij gezet. Eén ding is zeker: het wordt een vrolijk, uitbundig seizoen! Pantone, dé wereldwijd bekende kleurenautoriteit, voorspelde al eerder dat ontwerpers voor de lente- en zomerfashion 2022 kleuren zouden gebruiken die 'kalmte en comfort zouden verbinden met optimisme en een verlangen naar vreugdevolle avonturen'. Het klopt helemaal, nu de nieuwe collecties zo langzamerhand de winkels binnen beginnen te druppelen. Hier een aantal highlights!

Deze vijf kleuren springen er in de modewereld uit voor aankomend seizoen: 
.
ROOD - Pantone 18-1564 'Poinciana'
Indrukwekkend, warm rood dat kracht en verleiding uitstraalt.
Dat we na twee jaar COVID wel toe zijn aan een flinke dosis power in ons leven, laat trendkleur rood zien. Vurig, krachtig, passievol: we gaan dit seizoen veel rood terugzien in de mode! Ook in de make-up trouwens, want rode lipstick wordt een hot item. Niet zo gek, want lange tijd hebben we onze lippen moeten verbergen achter mondkapjes. We mogen ze weer volop laten zien. Shine, baby! Bij Plein Publique hebben ze dit seizoen een prachtig koraalrood vestje in de collectie. Gemaakt van wolmix met baby alpaca. Héél mooi. Bij POM Amsterdam laten ze je stralen in deze rode jurk met uitbundige bloemenprint. Nu staat POM Amsterdam sowieso bekend om de kleding in prachtige prints, maar dit is voor dit seizoen toch wel een van onze favorieten. Echt een geweldig jurkje. In deze serie zijn ook andere items te koop, zoals een blousje en top. Heel leuk om te combineren. En ben je al klaar voor alle party's die er komen gaan? Deze vlammend rode jurk van Zadig & Voltaire zagen we bij Perfectly Basics en is echt fe-no-me-naal. Wow.

Deze 5 trendkleuren worden hot deze zomer
Deze 5 trendkleuren worden hot deze zomer

GEEL - Pantone 14-0850 'Daffodil'
Vrolijk geel dat staat voor blijheid en optimisme. Nieuwe tijden!
Jaaaa, geel! Vrolijk, plezier, gezelligheid! Daar zijn we aan toe. Geel wordt een belangrijke kleur dit seizoen. Helemaal om blij van te worden zijn deze items van Sissy-Boy: deze prachtige gele trui en hippe corduray broek. Snel op je wishlist zetten, want we verwachten dat ze snel utverkocht zullen zijn.

Deze 5 trendkleuren worden hot deze zomer
Deze 5 trendkleuren worden hot deze zomer

BEIGE - Pantone 13-0003 'Perfectly Pale'
Een rustige, subtiele zandbeige dat een rustpunt is in alle uitbundige kleuren van dit seizoen.
In alle uitbundigheid die we zien aan kleuren, is er ook volop ruimte voor de nodige rust. Beige- en zandtinten, en ook wittinten, bieden daarom een mooie tegenhanger van al die kleurexplosies. Grote verrassing vinden wij het Nederlandse modelabel Carola van Benthum. We kennen Carola al heel lang en zijn altijd al fan geweest van haar elegante, vrouwelijke en tijdloze ontwerpen, maar we hebben ons toch weer flink laten verrassen. Zo'n vestje met broek zijn mooie basics voor in je kledingkast. En kijk dit vegan leather skirt; echt zo chic, vooral met die lange laarzen erbij. Kortom: veel mooie items gespot, het is echt meer dan de moeite waard om bij Carola langs te gaan of er online te shoppen. Persoonlijke aandacht gegarandeerd, wel zo fijn! 

Pantone 18-2042 'Innuendo' - een warm roze met een verleidelijke boodschap.
Pantone 18-2042 'Innuendo' - een warm roze met een verleidelijke boodschap.

KNALROZE - Pantone 18-2042 'Innuendo' 
Een verleidelijke warm roze kleur die je laat knallen.
Jaaa, roze! Onze all time favourite! We gaan heel, heel veel roze zien de komende maanden. Bereid je voor op een waanzinnige explosie! Ben je net als wij fan van roze? Daar heb je ze weer, maar we kunnen er echt niet omheen: kijk even bij POM Amsterdam. Deze lange jurk in candy pink, oh... zie je jezelf al flaneren in Italië, op Ibiza of gewoon in ons eigen land? Deze losvallende jurk heeft een handgeschilderde print en is enkellang. Leuk met slippertjes, laarzen of sneakers. En deze dan: de kimono. Was vorig jaar al een grote hit, maar gaan we nu nog veel meer zien. Dit is echt een geweldig exemplaar, je kunt 'm combineren met van alles (jeans, shorts, broek met lange rechte pijpen). Te gek!

BABYROZE - Pantone 12-4401 'Spun Sugar'
BABYROZE - Pantone 12-4401 'Spun Sugar'

BABYROZE - Pantone 12-4401 'Spun Sugar' 
Een prachtige lichtroze, luchtige pastelkleur.
In vervolg op het knalroze van hierboven is er meer goed nieuws: babyroze gaan we ook veel zien! Yeah! Je krijgt ons niet blijer. Bij Studio Anneloes zagen we dit prachtige truitje in zachtroze. Het truitje heeft een turtleneck en staat perfect met een mooie blouse eronder of gewoon zonder. Héél mooi en natuurlijk (bijna overbodig om te zeggen maar toch) volledig duurzaam gemaakt. En, omdat we het niet kunnen laten, ook nog even een paar toffe sneakers erbij. Deze roze Veja Venturi dragen wij zelf in een kleurencombi van een paar seizoenen geleden, maar ze zijn zó mooi weer in deze roze tinten! Take it Slow verkoopt ze onder meer, en dit is echt een favoriet hoor. De schoenen zijn super duurzaam gemaakt en blijven gewoon mooi, hoe vaak je ze ook draagt. Echte toppers dus die we je niet willen onthouden.
.
Tot slot. Weet je even niet meer wat je stijl is? Ben je toe aan iets anders, iets nieuws, kun je professionele advierzen gebruiken? Bij Maison365 krijg je, na het invullen van een lange vragenlijst, door vakkundige stylistes een box vol kleding opgestuurd. Wij deden dit ook, met heel leuk resultaat! Blijf ons volgen want binnenkort delen we onze ervaringen.

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)