De allerfijnste herfstjassen van dit moment

Sneak peak van onze favoriet van Sur Atelier
Sneak peak van onze favoriet van Sur Atelier

De ‘R’ zit alweer even in de maand, en dat betekent niet alleen dat de pepernoten in de winkel liggen en we aan onze weerstand moet gaan werken, maar ook dat het tijd is voor een andere jas. Wij gingen op zoek naar de herfstjassen trends van 2021 en zagen heel veel puffer coats, teddy's, ruitjes én waistcoats in alle lengtes. Hieronder vind je een selectie van onze favoriete herfst- en tussenjassen.

Teddy jas
Oh deze jassen zijn zo heerlijk aaibaar en perfect voor de wat koudere dagen, want je kunt er lekker in wegkruipen. Het korte beige model dat we spotten bij Sissy-Boy heeft een hoge kraag en grote zakken. Krijg je dus ook geen koude handen. Het lange, camel-kleurige model is van Yest en vonden we bij Fashion by Fleur. Deze teddy-jas heeft wel iets weg van een trenchcoat door de koperkleurige knopen. Warm en stijlvol dus.

Zo lekker aaibaar, deze teddy jassen
Zo lekker aaibaar, deze teddy jassen

Hier worden we toch een partij blij van! Noem het een gilet, bodywarmer, waistcoat of wat je maar wilt. Dit kledingstuk gaat hoe dan ook je beste vriend worden deze herfst en winter. Je draagt het tijdens de nazomerdagen dragen over een jurk of blouse als je buiten bent. In de winter doe je ‘m als extra laagje binnen aan, zo lekker comfortabel. Deze beauties zijn van POM Amsterdam, de korte ecru heeft de kleurrijke Artist Palette print en een afneembare strass broche, de bruine valt net wat langer, tot over de heup en is gevoerd met de Paradise Birds Black print. We love it!

Waistcoats ga je heel veel zien dit najaar
Waistcoats ga je heel veel zien dit najaar

Regenjas
Als we het hebben over herfst- en tussenjassen, dan mag de regenjas niet ontbreken. We hoeven al lang niet meer in een dunne blauwe zak rond te lopen, want op het gebied van regenjassen is er de afgelopen jaren heel wat veranderd. Sterker nog, de regenjas is een echt fashion item geworden én heeft een duurzame make over ondergaan. Deze lange unisex regenjas van Maium is bijvoorbeeld gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Draag je deze jas op de fiets, dan tover je hem in een handomdraai om in een regenponcho. Hoe handig is dat! 
Sta je nou vaak te blauwbekken langs de lijn of heb je een hond die je door weer en wind moet uitlaten, check dan deze petrol blauwe parka van Danefae. Lekker lang, hoge kraag, capuchon, bandjes met drukknopen op de mouwen, tweezijdige rits, gevoerd met een fuzzy fleece en uiteraard wind- en waterdicht. Need we say more?

Onmisbaar in ons kikkerlandje
Onmisbaar in ons kikkerlandje

Ruitjes
Op de een of andere manier zien we ruitjes toch net wat vaker in het najaar en de winter dan in de andere twee seizoenen. En ook dit jaar is de ruit weer helemaal on trend. Tel daarbij een oversized model met verlaagde schouders en grote zakken bij op en je hebt een topper van een jas te pakken. Deze lange, wollen beige bruine jas van het duurzame label Sur Atelier wordt gemaakt op bestelling zodat er geen onnodige voorraad hoeft te zijn. Voordeel is dat je bij twijfel over de pasvorm nog jouw specificaties kunt doorgeven. Toe maar!
Deze gevoerde jas van King Louie vinden we zó mooi. Net als zijn naam: Robin Coat Larousse Check. Très chique. Hij heeft ook ergens wel een klassieke look met die groene en bruine kleuren, maar de striksluiting geeft deze jas een modern en speels effect. Bijvoorbeeld voor over je zakelijke pak, en ook heel fijn in combinatie met jeans.

Tijdloos: de ruit
Tijdloos: de ruit

Puffer jas
De dikke, gewatteerde puffer jas heeft een echte comeback gemaakt! Eigenlijk is ie helemaal niet weggeweest, maar je zag hem met name in sportieve uitvoeringen op de piste. Nu is het een echte najaars en winter fashion musthave en we zien ze in verschillende stijlen. Stoer en basic als bomber jack, maar ook stijlvol met doorgestikte of quilted details. Voor deze enkellange gewatteerde jas van By Malene Birger moet je even doorsparen, want met een prijskaartje van € 395,- is het de duurste jas uit dit lijstje, maar dan heb je wel een duurzame jas die gemaakt is van 100% gerecycled polyester, ribgebreide storm-manchetten (komt geen zuchtje wind je mouw in!) en een grote kraag die je helemaal kunt dichtritsen.
Ook deze halflange quilted jas van Ilse Jacobsen -inderdaad, van de regenjassen- is een heerlijk tussenmodel. Niet heel dik, maar wel gevoerd en ook weer met van die fijne ribgebreide manchetten. De drukknopen aan de zijkant kun je losmaken zodat je deze jas ook makkelijk kunt dragen als je op de fiets bent.

Puffer coat 2.0
Puffer coat 2.0

p.s. Nieuwsgierig naar de jas op de allereerste foto? Hij is net als de beige bruine geruite jas gemaakt door de ambachtslieden van Sur Atelier. Wat ons betreft pure perfectie!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)