10 tips voor een citytrip naar Valencia

Zó mooi: boutique hotel Yours in Valencia
Zó mooi: boutique hotel Yours in Valencia

Wil je een leuke stad bezoeken die alles in zich heeft? Van strand, cultuur, zalig eten tot volop zon: Valencia heeft alles. Met deze tips haal je het maximale uit je citytrip!

Tip 1: Maak een moodboard


Maak een moodboard? Huh? We zijn toch niet met ons interieur bezig? Maar toch. Als ik op reis ga, start ik altijd met het maken van een moodboard op Pinterest. Zo krijg je een indruk van de mooiste plekjes van jouw gekozen bestemming en klik je snel door naar blogs die alle leuke ins & outs geven. Zo viel mij bij het maken van mijn Pinterest-board meteen op dat Valencia een perfecte mix is tussen oud en nieuw. Van prachtige, authentieke panden tot hypermoderne gebouwen. Verder veel stranden, eten en palmbomen. Voor elk wat wils, en hier word ik enthousiast van. Mijn 'Citytrip Valencia moodboard' ziet er meteen al aantrekkelijk uit. 

10 tips voor een citytrip naar Valencia
10 tips voor een citytrip naar Valencia

Tip 2: Kies een passende luchthaven


Ideaal: met Transavia vlieg je voordelig naar Valencia vanuit Nederland. Dat is superfijn, want zo kun je kiezen voor de stad die het beste op jouw route ligt. Wil je vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven naar Valencia met Transavia, dan kun je het hele jaar door elke dag van de week op pad. Een eenmaal in Spanje? Dan zit je zo in de stad, want de luchthaven van Valencia ligt op nog geen tien kilometer vanaf het centrum van de stad. Met de bus ben je maar een halfuurtje onderweg. Perfect!

Tip 3: Huur een fiets


Niet alleen in ons eigen kikkerlandje houden we van fietsen. Ook in Valencia is dit een ideaal vervoersmiddel. Lekker met de zon op je huid en de wind door je haren de stad verkennen; zo leuk. Het strand ligt op slechts twintig minuten fietsen vanaf het centrum en highlights als de Stad van Kunst en Wetenschap (zie hieronder), de oude volkswijk Barrio del Carmen en het Turia park zijn allemaal perfect per fiets bereikbaar.

Tip 4: Stad van Kunst en Wetenschap


Dit is echt een must-visit. Alleen hiervoor wil je al een week resereveren! De Stad van Kunst en Wetenschap (Ciudad de las Artes y las Ciencias) is een ontwerp van de architect Santiago Calatrava. Je vindt er onder meer Oceanogràfic, het grootste zeeaquarium ter wereld, het Wetenschapsmuseum waar het een verplichting is om álles aan te raken en een digitale 3D bioscoop. De gebouwen zien er heel futuristisch uit. Bijzonder om te zien en prachtig om te fotograferen! En weer door naar... het verleden.

Tip 5: Barrio del Carmen


Barrio del Carmen is een heerlijke wijk om lekker in te verwalen. Denk: kleine steegjes, overal barretjes, mooie oude gebouwen, kerkjes om even naar binnen te glippen en een gezellige drukte. Toeristisch? Ja, dat wel. Maar als je gewoon lekker ronddwaalt en steegjes pakt die niet iedereen inloopt, kom je op de meest onverwachte (en fotogenieke!) plekken. Natuurlijk ga je hier uitgebreid borrelen en eten in een klein restaurantje of gewoon op straat.

Tip 6: Het hippe Ruzafa


Houd je - net als ik - van concept stores, koffietentjes en vintage winkels? Ruzafa is the place to be. Wat een toffe wijk is dit. Lekker instagrammable en inspirerend. Wedden dat je de wijk niet verlaat zonder wat leuke aankopen voor in je SuitSuit?

Tip 7: Het mooiste strand


Valencia heeft drie stranden (Las Arenas, La Malvarrosa en La Patacona) waarvan La Patacona het mooiste is. Het is lekker lang, lekker breed en er zitten leuke barretjes en eettentjes. Goede plek om een dagje strand af te sluiten!

Tip 8: Port Saplaya


Vlakbij het strand La Patacona zit het kleine dorpje Port Saplaya. Hier vind je kleurrijke huisjes, vissersboten en leuke eettentjes. Dit dorpje wordt ook wel 'klein Venetië' genoemd. Heel leuk om op je fiets (of met de auto) even naartoe te gaan.

Tip 9: Slaap in een boetiekhotel


Vergeet massahotels, zoek naar een charmant boetiekhotel. Zóveel leuker. Vaak zitten ze op onverwachte plekken, is het interieur super inspirerend (je wilt meteen thuis aan de slag!) en zijn de eigenaren heel gastvrij. Even zoeken, maar Valencia heeft zoveel keuze in bijzondere plekjes dat dit je zeker gaat lukken!

Tip 10: Mercado Central


Een begrip is de Mercado central. In deze grootste overdekte voedselmarkt van Europa vind je echt van alles op culinair gebied. Van tapas tot vis- en schaaldieren, van knaloranje sinaasappels en ander heerlijk fruit tot vlees en heerlijk brood. Alleen het rondkijken, proeven en ruiken in de 400 winkeltjes is al een bezoekje waard! Ook het pand waarin de markt gevestigd is, is prachtig.

Zin gekregen om Valencia te ontdekken? Het hele jaar door is het geschikt weer om er naartoe te gaan. In de winter is het zo rond de 15 graden, in de zomer is het warm maar ga je natuurlijk ook lekker naar het strand. Wellicht vind je de lente en herfst het meest geschikt. Boeken en... genieten maar!

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van nieuwe tips, toffe shops, leuke adresjes en inspirerende blogs!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)