4 manieren om je slaapkamer zelf op te leuken

4 manieren om je slaapkamer zelf op te leuken
4 manieren om je slaapkamer zelf op te leuken

Soms is je slaapkamer echt toe aan iets nieuws. Het kan best lastig zijn om te bedenken wat jouw slaapkamer nou nodig heeft om een upgrade te krijgen. Het moet tenslotte een fijne plek zijn om lekker tot rust te komen. Daarom hier vier manieren om je slaapkamer helemaal zelf op te leuken!

Plaats nieuwe meubels 

Sommige slaapkamers zijn heel groot, en andere juist wat kleiner. Uiteindelijk maakt dat niks uit, want met de juiste indeling van de meubels is de ruimte altijd goed in te delen. Het is handig om goed gereedschap te hebben voor het in elkaar zetten van meubels en dergelijke, hiervoor is mastertools.nl een goede website. Kijk goed naar welke meubels misschien wel aan vervanging toe zijn in jouw slaapkamer. Een nieuwe kast kan bijvoorbeeld al heel veel doen. Kies voor een dichte kast in plaats van open, hierdoor kun je veel spullen in de kast opbergen, maar toch een overzichtelijk gevoel krijgen als de deuren dicht zitten. 

Zorg voor een fijne sfeer met verlichting

Voor een slaapkamer is de sfeer in de ruimte natuurlijk hartstikke belangrijk. Een goede sfeer zorgt ervoor dat je er graag wil zijn en je helemaal op je gemak voelt. Dit kan makkelijk gecreëerd worden door verlichting. Kies bijvoorbeeld voor leuke lampjes die door heel de kamer worden gehangen voor een gezellige sfeer. Om elke avond een andere sfeer te kiezen is het aan te raden om voor ledstrips die verschillende kleuren hebben. Hierdoor kan je elke avond voor jouw stemming op dat moment een passende kleur kiezen. Ook grotere lampen kunnen veel doen voor de sfeer in de kamer, kies een passende lamp met een zacht en warm licht. 

Creëer een persoonlijke touch met foto’s

Een makkelijke manier om jouw slaapkamer op te leuken is door foto’s te gebruiken. Hierdoor krijgt de slaapkamer een persoonlijke touch en voelt hij helemaal van jou. Ga bijvoorbeeld voor een fotocollage met al je favoriete foto’s verzameld. Deze kan aan de muur worden gehangen, of boven je bed. Een andere manier voor foto’s in de slaapkamer is om er een aantal op een schilderij of doek af te drukken. Door twee à drie foto’s op deze manier door de kamer te hangen ontstaat er een gezellige sfeer. 

Breng leven in de ruimte met planten

Een manier om wat meer leven in je slaapkamer te brengen is door het toevoegen van planten. Met een aantal vrolijke planten is het zo een fijne ruimte. Door hangplanten te gebruiken in de slaapkamer gebruik je de ruimte optimaal.  Hoe ga jij je slaapkamer opfleuren?

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)